Ο ψοφοδεϊσμός που ενθαρρύνει τον φασισμό…

11:45 AM | |

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΛΑΜ

Αν περιμένουμε να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζουμε περιστατικά βίας και φόνους (όπως αυτόν που έγινε προχτές στην Αθήνα) για να αντιδράσουμε απέναντι στην ιδεολογία του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι σαν ελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία.

Κακώς λοιπόν ο Ιωνάς Νικολάου απέφυγε να κατονομάσει το ΕΛΑΜ ως ρατσιστική οργάνωση, σε συνομιλία που είχε με την δημοσιογράφο Ελένη Βρετού στο ΡΙΚ. Επίσης βρήκα πολύ άστοχη τη γενικόλογη αναφορά του στο ότι η αστυνομία εξετάζει επεισόδια ρατσιστικής βίας …όταν συμβαίνουν.

Το ΕΛΑΜ παρουσιάζεται περίπου σαν κόμμα και το μανιφέστο του είναι γνωστό. Οι ίδιοι θεωρούν το “μέτωπό” τους αδελφό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.  Οι ανακοινώσεις και οι ενέργειες του ίδιου του ΕΛΑΜ εκφράζουν την ρατσιστική και ακραία εθνικιστική τους αντίληψη, που όχι απλά αντιστρατεύεται τη δημοκρατία αλλά αποτελεί και την καλύτερη συνταγή για τη διχοτόμηση της Κύπρου, ακριβώς με τον ίδιο ανόητο τρόπο που η πατρίδα μας οδηγήθηκε στα νύχια της Τουρκίας το 1974.

Το αν η άμυνα της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό είναι η απαγόρευση της λειτουργίας αντιδημοκρατικών παραοργανώσεων -που στοχεύουν στην κατάλυση της δημοκρατίας- είναι ζήτημα που σηκώνει πολλή συζήτηση και πρέπει να ζυγιστεί το ενδεχόμενο τυχόν απαγόρευση τελικά να τους ηρωοποιήσει κι από πάνω…

Το να μη το γυρίζει όμως η γλώσσα ενός υπουργού ή πολιτικού προσώπου να πει τα σύκα σύκα και το φασισμό φασισμό αποτελεί ψοφοδεϊσμό ανάλογο εκείνων που επέτρεψαν κάποτε στον Χίτλερ να ανέβει δημοκρατικά στην εξουσία, για να καταργήσει στη συνέχεια τη δημοκρατία και να καταστρέψει την ανθρωπότητα με την ναζιστική του παράνοια.

Το τέρας του φασισμού πρέπει να αποκαλύπτεται και να αντιμετωπίζεται δραστικά και όχι να αφήνεται να ανδρώνεται εκμεταλλευόμενο την διαφθορά του πολιτικοοικονομικού συστήματος και τα κοινωνικά προβλήματα που αυτή επισώρευσε στον τόπο. Αν είναι δυνατόν ο Κύπριος υπουργός δικαιοσύνης να μην έχει να πει μια λέξη για την αδελφή οργάνωση της Χρυσής Αυγής, δύο μέρες μετά το φονικό που διέπραξε η ναζιστική αυτή κλίκα στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *