Ο Γλέζος και οι μαγικές λύσεις…

8:50 AM | |

Τσίπρας-ΓλέζοςΟ Γλέζος είναι ο Γλέζος. Έχει ένα ιστορικό παρελθόν που είναι σεβαστό. Δικαίωμά του λοιπόν να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να διαγράψει ως δια μαγείας, με ένα απλό νόμο, το χρέος, το Μνημόνιο, την Τρόικα, την Ευρώπη, τους εχθρούς, τον Σόιμπλε, την Μέρκελ, τον Ντάιζενμπλουμ, τον Δρακουμέλ, την Κρουέλα, τον Βόλντεμορντ κλπ κλπ…

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και πέτυχε ό,τι μπορούσε να πετύχει. Δυστυχώς δεν μπορούσε να πετύχει πολλά κι όσοι έχουμε λίγο μυαλό το ξέραμε αυτό από πριν.

Κατάφερε μόνο να της δοθεί η ευχέρεια να αντιπροτείνει άλλα μέτρα αντί κάποιων που ισχύουν τώρα στο Μνημόνιο και επίσης τη δυνατότητα να δεχτούν οι δανειστές να κάνει μικρότερο πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου αντί 3%. Κατά τα άλλα και Μνημόνιο θα υπάρχει όπως και η Τρόικα, απλώς με διαφορετικά ονόματα.

Τονίζω τα πιο πάνω γιατί έχει σημασία να αντιληφθούμε επιτέλους ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο στα τσίρκα και στα magic shows. Όπως κι αν διαπραγματεύεσαι. Είτε όρθιος είτε στα τέσσερα, όπως ανόητα έλεγαν κάποιοι.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να κοιτάξει πώς να νοικοκυρέψει την χώρα ξεκινώντας από το κόστος λειτουργίας του κράτους και την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να υπάρξει μια δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Όσοι μποϋκοτάρουν αυτή την προσπάθεια, συνεχίζοντας να πουλάνε φούμαρα στον κόσμο, απλά είναι επικίνδυνα ανεύθυνοι και αν η χώρα ακολουθήσει την αριβίστική τους νοοτροπία, θα οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική εξάρθρωση, με πραγματικά πρωτόγνωρα τραγικές συνέπειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *