Επειδή είστε μαύροι ή έχετε χούγια θα σας δώσουμε και βραβείο;

4:33 PM | |


ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΧθες η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νόμο που καθιστά ποινικό αδίκημα το να υποκινεί κανείς, με λόγια ή με πράξεις, βία και μίσος εναντίον ατόμων με σεξουαλική διαφορετικότητα. Έπειτα από ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν σε παγκόσμιο επίπεδο εναντίον του φυλετικού ρατσισμού, ακολούθησε όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό ανάλογη ρύθμιση και για τον σεξουαλικό ρατσισμό. Άποψή μου μάλιστα είναι ότι στην Κύπρο καθυστέρησε πολύ να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα.

Παρόλα αυτά στη βουλή υπήρξαν αντιδράσεις, οι οποίες βασίστηκαν στο ότι ο νόμος αυτός θα περιορίσει το δικαίωμα της … έκφρασης! Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι με τον τρόπο αυτό θα λογοκριθεί η καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία κι ότι μέχρι και το δικαίωμα της θρησκευτικής πεποίθησης θα περιοριστεί.

Βλέπετε λοιπόν πόσο όμορφα μπορεί να παρουσιάσει ένας ρατσιστής, ομοφοβικός και πουριτανός τις απόψεις του; Όπως το να προσφέρεις, ας πούμε, μέσα σε ελκυστικό ασημί περιτύλιγμα με κόκκινη κορδελίτσα απέξω, μια αηδιαστική κουράδα.

Να απαντήσω λοιπόν: ΝΑΙ, αν ο καλλιτέχνης ή ο λογοτέχνης ή ο παπάς ή ο μουλλάς εκφράζουν μίσος και παρακινούν τον κόσμο να ασκήσει βία εναντίον οποιουδήποτε, είτε γκέι είτε στρέητ, πρέπει να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται. Τελεία! Αυτό μας έλειπε τώρα να προστατεύσουμε και το δικαίωμα των ψυχοπαθών του «Ισλαμικού Κράτους» να αποκεφαλίζουν κόσμο, επειδή έτσι τους υποβάλλει το … θρησκευτικό τους συναίσθημα!

Το 1994 στην Ρουάντα, μέσα σε 100 μέρες, ένοπλοι από τη φυλή των Χούτου έσφαξαν ένα εκατομμύριο αθώους ανθρώπους (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) από τη φυλή των Τούτσι. Ξέρετε πώς ξεκίνησε το κακό; Έπεσε το αεροπλάνο με το οποίο πετούσε ο πρόεδρος της χώρας, από τη φυλή των Χούτου. Αμέσως μετά ένα ραδιόφωνο άρχισε να μεταδίδει κατάρες και μηνύματα μίσους εναντίον των Τούτσι, ότι τάχα εκείνοι έριξαν το αεροπλάνο. Η οργή και η σφαγή που ακολούθησε πυροδοτήθηκε από τους ανεύθυνους εκφωνητές ενός ραδιοφώνου.

Έχει ωστότο σημασία να δούμε ποιοι βουλευτές τάχθηκαν εναντίον του νόμου και τι είπαν. Αυτοί λοιπόν ήταν οι εξής: Αριστοτέλης Μισός και Ανδρέας Θεμιστοκλέους του ΔΗΣΥ, ο Πανίκκος Σταυριανός του ΑΚΕΛ, ο Σοφοκλής Φυττής και ο Γιώργος Προκοπίου του ΔΗΚΟ και φυσικά ο Ζαχαρίας Κουλίας. Ο Γιώργος Βαρνάβα της ΕΔΕΚ τήρησε αποχή…

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε και μερικές ατάκες, των κ.κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους και Ζαχαρία Κουλία:

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: “Δεν έγινα βουλευτής για να ψηφίζω αυτού του είδους τα νομοθετήματα.” “Ποινικοποιήσαμε την άρνηση στη γενοκτονία” (δεν κατάλαβα τι εννοεί, αν θεωρεί την ομοφυλοφυλία γενοκτονία!). “100.000  Κύπριοι θα πρέπει να πάνε φυλακή” (δηλαδή 100 χιλιάδες Κύπριοι θα βρίζουν δημόσια και θα προκαλούν βία εναντίον των ομοφυλοφίλων).

ΚΟΥΛΙΑΣ: “Ούτε στην Ταγκανίκα δεν περνά τέτοιος νόμος”. “Μέχρι πρόσφατα η παρά φύση συνουσία, ήταν ποινικό αδίκημα και φθάσαμε στην εποχή που η παρά φύση συνουσία πρέπει να παίρνει βραβείο!” “Δεν πρέπει να νομίζουν ότι στρεφόμαστε εναντίον τους επειδή έχουν χούγια!” Θυμίζω ότι παλαιότερα ο … κεντρώος (!) βουλευτής είχε ταχθεί εναντίον του τρόπου μου η πολιτεία προστατεύει τους αλλοδαπούς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι: “Μα εγώ εν τζι είμαι εναντίον των μαύρων”!  

Ας μην σχολιάσω, ας μην γράψω αυτό που σκέφτομαι διαβάζοντας τα πιο πάνω επιχειρήματα που διατύπωσαν οι εντιμότατοι βουλευτές μας. Θα συνάξω την γλώσσα μου για να μην συλληφθώ κι εγώ για παρακίνηση βίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *