ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΚΙΝΤΖΙ;

Κορονοϊό τον λένε τώρα τον Ακιντζί; – Ποιου την υποψηφιότητα υπονομεύει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με την απόφασή του να κλείσει τα οδοφράγματα, ένα μήνα πριν από την ψηφοφορία για ανάδειξη νέου ηγέτη της Τ/κ Κοινότητας. Κάποιου ακραίου ή του Ακιντζί;

Το τριήμερο αυτό δεκάδες χιλιάδες Κύπριοι θα βρεθούν μαζί για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις και για την Καθαρά Δευτέρα. Αν κάποιοι αναμεσα στο πλήθος κουβαλούν από την Ελλάδα ή την Ιταλία ή από κάπου αλλού τον κορονοϊό CONVID-19, χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να βρεθούν άρρωστοι, σε καραντίνα. Παρόλα αυτά οι εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά. Προς Θεού, δε θέλω να σας πανικοβάλω. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ ανόητο τον πανικό για τη γρίπη του κορονοϊού, καθώς η κοινή γρίπη είναι πάνω κάτω το ίδιο θανατηφόρα, ενώ πολλές άλλες αρρώστειες και αιτίες πολύ πιο θανατηφόρες. Κατανοώ ωστόσο ότι η μετάδοση αυτής της μορφής γρίπης είναι ευκολότερη και συνεπώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να αρρωστήσουν ταυτοχρόνως.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκλεισε τέσσερα οδοφράγματα προς και από τα κατεχόμενα, με τη δικαιολογία ότι το κάνει για να μας προστατέψει από τον κορονοϊό και κάποιοι ευκολόπιστοι τον πίστεψαν. Μα αν το ζήτημα ήταν όντως η προστασία μας, θα είχε απαγορεύσει τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις και παντός είδους μαζικές συγκεντρώσεις, όπως έγινε στην Ελλάδα και στην Ιταλία ή θα είχε επιβάλει περιορισμούς στη διακίνηση προς και από τις δύο πιο πάνω χώρες και άλλες, με διαπιστωμένα κρούσματα. Δεν το έκανε. Αποφάσισε να κλείσει τα οδοφράγματα προς και από τα κατεχόμενα, παρ’ όλο που δεν έχει σημειωθεί κρούσμα ούτε εδώ ούτε εκεί.  Ο πραγματικός λόγος ωστόσο είναι άλλος.

Στα κατεχόμενα έχουν σε ένα μήνα ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας. Το μονομερές κλείσιμο των οδοφραγμάτων από τον κ. Αναστασιάδη θα δώσει την ευκαιρία στους διχοτομιστές της άλλης πλευράς να δηλητηριάσουν ξανά την κοινή γνώμη εναντίον της λύσης του Κυπριακού και να παρουσιάσουν την απόφαση των Ελληνοκυπρίων σαν εχθρική, σαν άλλη μια ένδειξη ότι δε θέλουμε τους Τουρκοκύπριους. Ο μόνος υποψήφιος που θα επηρεαστεί αρνητικά από αυτή την προπαγάνδα θα είναι ο Ακιντζί. Έτσι με την πράξη του αυτή ο Αναστασιάδης θα βοηθήσει τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου να επιβάλουν στα κατεχόμενα τον δικό τους και όχι τον Ακιντζί, που συχνά αυθαδιάζει εναντίον της Τουρκίας και επιπλέον θέλει λύση που θα ενώσει την Κύπρο και όχι τη διχοτόμηση (λύση δύο κρατών) την οποία θέλει η Τουρκία, για να κάνει την Κύπρο τουρκικό νησί. Το πραγματικό θέμα λοιπόν δεν είναι ο κορονοϊός αλλά ο Ακιντζί, που θα εκλεγεί σε ένα μήνα και πρέπει οπωσδήποτε αυτό να το αποτρέψουν. 

Θα με ρωτήσετε γιατί να θέλει κάτι τέτοιο ο Αναστασιάδης; Μα διότι για το ελληνοκυπριακό κατεστημένο, με το οποίο ταυτίστηκε πλήρως και ο νυν πρόεδρος, το Κυπριακό δεν είναι εθνικό ζήτημα, ούτε αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση όπως μας λένε. Ήταν και παραμένει πάντα ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την άλλη πλευρά, ώστε να συντηρείται το διχοτομικό στάτους κβο, χωρίς αναγνώριση του ψευδοκράτους. Στο παιχνίδι αυτό, οι δικοί μας θεωρούν ότι θα είναι πιο εύκολος αντίπαλος ένας ακραίος, εθνικιστής ηγέτης στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα παρά ο Ακιντζί. Ένας όπως ήταν ο Ντενκτάς ή ο Έρογλου. Γι’ αυτό και μαζί με την Τουρκία βάζουν στον Ακιντζί τρικλοποδιές κι οι δικοί μας, σε κάθε ευκαιρία. Με μια προπαγάνδα καλύτερη κι από του Γκαίμπελς, στην οποία ειδικεύτηκε  για να μας εξαπατά με τον πιο θρασύ και ανήθικό τρόπο, όλες τις δεκαετίες από το 1960 μέχρι σήμερα, το διεφθαρμένο κατεστημένο που μας κυβερνά και μας κατακλέβει από τότε, σαν βαθύ κράτος.

Τη συντήρηση του διχοτομικού στάτους κβο, οι πιο αναιδείς από τους εκπροσώπους του κατεστημένου, την αποκαλούν “διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας” (αποφεύγοντας να πουν στον κόσμο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με βάση Σύνταγμά της, έχει αντιπρόεδρο Τουρκοκύπριο με δικαίωμα βέτο και είναι γενικά ένα κράτος συνεταιρικό, με υπερπρονόμια για τους Τουρκοκύπριους και βεβαίως με την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη). Πολλοί, φύσει υποκριτές, που παριστάνουν τους γκράντε πατριώτες, ενώ είναι στην πραγματικότητα οπαδοί της διχοτόμησης, είναι τόσο πατριώτες που θωρούν την κατεχόμενη γη μας Τουρκία και δε θέλουν να ξαναπάμε ποτέ στο χωριό του Αυξεντίου, στον τόπο που θυσιάστηκε ο Μάτσης, στον Πενταδάκτυλο, όπου έπεσαν πολεμώντας χιλιάδες νέοι άνθρωποι, για να υπερασπιστούν την πατρώα γη (κλείστε τα οδοφράγματα που οδηγούν στα “τούρτζικα”). Αυτοί χάρηκαν με την απόφαση κι είπανε κλείστε τα όλα για πάντα.  

Το έχω γράψει πολλές: Το ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό κατεστημένο, μαζί με το τουρκικό βαθύ κράτος, εξυπηρετούν από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα την πολιτική τη διχοτόμησης. Οι μεν Τουρκοκύπριοι διχοτομιστές διότι προτιμούν την Κύπρο υπό τον έλεγχο της Τουρκίας παρά υπό το δικό μας, ενώ οι Ελληνοκύπριοι διχοτομιστές για διάφορους λόγους, είτε γιατί δεν εμπιστεύονται την Τουρκία, είτε γιατί είναι εθνικιστές και θέλουν (ΜΙΣΗ) ελληνική Κύπρο κι ας χαθεί για πάντα η άλλη μισή, είτε γιατί είναι ρατσιστές και δε θέλουν τους Τουρκοκύπριους, είτε γιατί το κλεφτοκράτος, που μας κατακλέβει ασύδοτα και ανεξέλεγκτα εδώ και δεκαετίες, εξυπηρετεί τα προσωπικά τους συμφέροντα. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, που ήταν άλλοτε υπέρμαχος της λύσης, γρήγορα συμβιβάστηκε με την πραγματική γραμμή του ελληνοκυπριακού κατεστημένου, που είναι πολύ απλή: Το Κυπριακό τελείωσε με το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974 (γι’ αυτό έγιναν εξάλλου και τα δύο) και τώρα συντηρούμε για όσο καιρό μπορούμε (μακροχρόνιος αγώνας) την ντε φάκτο διχοτόμηση. Γι’ αυτούς το Κυπριακό δεν είναι το εθνικό μας θέμα, όπως το παρουσιάζουν. Είναι ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (Blame Game), το οποίο θα συνεχίσουμε να παίζουμε για όσο καιρό μας παίρνει ακόμη.

Το κατεστημένο ξέρει πολύ καλά ότι κάποια στιγμή η Τουρκία θα καταφέρει να επιβάλει και επίσημα τη διχοτόμηση, το Τ/κ ψευδοκράτος θα αναγνωριστεί και τότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για μετατροπή της Κύπρου με δημογραφικούς και οικονομικούς όρους, σε τουρκικό νησί. Όμως αυτό δεν τους απασχολεί, ενόσω το στάτους κβο επιτρέπει τον ασύδοτο πλουτισμό της ελίτ των εκλεκτών εις βάρος του λαού. Δεν τους απασχολεί η Κύπρος. Μόνο τα προσωπικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα και φυσικά η τσέπη τους. Νομίζω μόνο οι αφελείς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε τούτο τον τόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *