ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΛΕΥΡΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

11:26 PM | |

Την Κυριακή το πρωί στο Παραλίμνι με ξύπνησαν εκρήξεις από την περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Πρέπει να ήταν από βολές αρμάτων ή οπλοβομβίδων. Τα σκυλιά μου αναστατώθηκαν κι έτρεχαν μέσα στο σπίτι γαυγίζοντας. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νου ήταν “Θεέ μου, επιτέλους να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια καλή λύση, να φύγει ο τούρκικος στρατός από τον τόπο μας, να τελειώσουμε με αυτό τον εφιάλτη”

Μπαίνω αργότερα στο Facebook και βλέπω καμπόσους του ούτω καλούμενου “ενδιάμεσου χώρου” να κάνουν πάρτι: “Μας χαλά το ΄καλό κλίμα’ των συνομιλιών με τις βολές του ο ‘ειρηνικός στρατός’ της Τουρκίας”, γράφουν ειρωνικά.

Πρώτον: ποιος Ελληνοκύπριος αποκάλεσε ποτέ τον τουρκικό κατοχικό στρατό “ειρηνικό”, ποιος μπορεί να διανοήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο; Κανένας! Άρα ποιους ειρωνεύονται όταν γράφουν για “ειρηνικό στρατό”;

Δεύτερον: Εγώ ξέρω ότι τις συνομιλίες τις κάνουμε για να φύγει ο τουρκικός στρατός. Αυτή είναι η θέση μας ως ελληνοκυπριακή κοινότητα. Άρα αν καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό, ο κατοχικός στρατός θα φύγει και βολές όπως τις σημερινές δεν θα μας ξυπνήσουν ξανά.

Αυτοί που φτιάχνουν κάθε μέρα μέσα στη φοβική φαντασία τους 5-6 λόγους γιατί πρέπει να σταματήσουν οι συνομιλίες για λύση, αυτοί που αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν το Κυπριακό βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα και η τουρκική κατοχή συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενοχλήθηκαν τάχα σήμερα από τις τουρικές βολές; Σημειώστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες εκρήξεις από στρατιωτικές ασκήσεις στα κατεχόμενα. Απλά τώρα οι βολές απότελούν μια θαυμάσια αφορμή, μαζί με χίλιες δυο άλλες που εφευρίσκουν καθημερινά, για να συνεχίζουν τον πόλεμό τους εναντίον της διαδικασίας για εξεύρεση λύσης.

“Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί”. Όταν αύριο καταφέρετε, σε άψογο συντονισμό με τον Ερντογάν, τον Έρογλου, τον Ντενκτάς, τους Γκρίζους Λύκους και άλλους ομοϊδεάτες σας από την άλλη πλευρά του οδοφράγματος, να σκοτώσετε κι αυτή την πρωτοβουλία και μας μείνει αμανάτι η διχοτόμηση, θα ακούτε τις τουρκικές εκρήξεις πρωί πρωί την Κυριακή και θα αλλάζετε πλευρό ήσυχοι, που μας έμειναν εδώ 40 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες να μας προσέχουν από την “κακή λύση” του φόβου και της υστερίας σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *