Γιατί δεν θα πάω στη διαδήλωση του ΑΚΕΛ

AKEL- DIAMARTYRIAΔιότι όλοι εμείς – που μας καλεί το ΑΚΕΛ να διαδηλώσουμε σήμερα – οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι και ευρύτερα η κοινωνία των πολιτών βρεθήκαμε σ’ αυτή τη δυσχερή θέση μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Μετά από 5 χρόνια λανθασμένων και πλημμελών αποφάσεων, πράξεων και παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνω ότι ο κ. Χριστόφιας παρέλαβε ένα κράτος διαβρωμένο σε βαθμό σήψης, όμως δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το εξυγιάνει. Αντιθέτως συντήρησε την αρρωστημένη κατάσταση.  Τα «βρήκε» με το κατεστημένο και ιδιαίτερα με το τραπεζικό (που διέλυσε την οικονομία του τόπου) και δεν υπάρχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό για την τέως κυβέρνηση.  Η ευθύνη ανήκει εξίσου στους τραπεζίτες, στους Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας πρώην και νυν, στο Υπουργικό Συμβούλιο και στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πολλές φορές δημοσίως υπέδειξε ότι ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ έπαιρνε τις αποφάσεις και όχι οι … «μανδαρίνοι του Υπουργείου Οικονομικών».

Ανάμεσα στα άλλα συνθήματα της διαδήλωσης θα είναι και το “Κάτω τα χέρια από το Συνεργατισμό”.  Αλλά, με τα στοιχεία που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο αγαπημένος μας Συνεργατισμός  (που είχε φαλιρίσει ξανά στο τέλος της δεκαετίας του 70 και τον είχαμε χρηματοδοτήσει και τότε από τις τσέπες μας οι φορολογούμενοι) έχει ξεφύγει εντελώς από τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Έχει γίνει κι αυτός μία ακόμη εστία μόλυνσης, με τα χαριστικά και παράτυπα δάνεια και φυσικά – όπως πάντα σ’ αυτό τον τόπο- με το ακατάσχετο ρουσφέτι εκ μέρους των κομμάτων και στελεχών του Συνεργατισμού. Τον καιρό που έκαναν όλοι (και το ΑΚΕΛ) τα στραβά μάτια, διότι τους βόλευε να κανονίζουν εκεί τους δικούς τους, ήταν όλα καλά. Τώρα που ο οχετός των προβλημάτων ξεχείλισε και μας έπνιξε, το ΑΚΕΛ κάνει διαδηλώσεις περίπου για να μην πειραχτεί ο Συνεργατισμός, για να διατηρηθεί (να συντηρηθεί) δηλαδή το σημερινό του προφίλ!

Γενικά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σαν να μην κυβέρνησε τη χώρα, σαν να μην τα έκανε μαντάρα, σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στη δημόσια υπηρεσία, στους ημικρατικούς, στους δήμους, στο Συνεργατισμό, σαν να είναι όλα μια χαρά, ούτε ρουσφέτια, ούτε σπατάλες, ούτε κακοδιαχείριση, σαν να μην πρέπει να πειράξει κανείς τίποτα, διότι θα χαλάσει αυτό το υπέροχο σύστημα, που παρέλαβε και συντήρησε στα 5 χρόνια διεκυβέρνησης Χριστόφια.

Συμπεριφέρεται επίσης σαν να παρέδωσε μια χώρα ευτυχισμένη και ευημερούσα κι ήρθε σε μια νύχτα ο Αναστασιάδης και τα διέλυσε όλα. Λένε ότι το χρέος της Κύπρου εκτοξεύθηκε στο Eurogroup! Ξέχασαν ότι το ποσό των 17,5 δις (συν ο ELA της Λαϊκής) ήταν γνωστό από την έκθεση της PIMCO – την οποία προσκάλεσε η Κεντρική Τράπεζα μας και η κυβέρνηση Χριστόφια με συγκεκριμένους όρους εντολής για να κάνει αυτή την έκθεση. Ξέχασαν την σύσκεψη εκείνη των αρχηγών των κομμάτων που ο κ. Χριστόφιας πετάχτηκε «ίσια πάνω» όταν του είπαν ότι χρωστούμε 17.5 δις αλλά την επόμενη μέρα «καΐλησε» στο Μνημόνιο, με βάση το πιο πάνω ποσό, κάνοντας μάλιστα σχετική δήλωση από τις Βρυξέλλες.

Λες κι έχουμε λοιπόν μνήμη … χρυσόψαρου και ξεχάσαμε όλα όσα μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση, να σηκωθούμε λέει το ΑΚΕΛ το απόγευμα να πάμε έξω από τη Βουλή για να διαδηλώσουμε εναντίον του Αναστασιάδη και όχι έξω από το σπίτι το κ. Χριστόφια… Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι η προσπάθεια θα αποτύχει, διότι ευτυχώς η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία αυτού του κόσμου, μπορεί να έχει τεράστια υπομονή και ανοχή αλλά έχει επίσης λογική κι αντίληψη και ξέρει τι έγινε και πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

3 thoughts on “Γιατί δεν θα πάω στη διαδήλωση του ΑΚΕΛ

  1. Symfwnoume apolyta alla akomi enas logos pou apodikniei oti exoume mnimi xrysopsarou einai oou ekleksame Anastasiadi gia proedro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *