ΑΦΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ;

10:33 AM | |

Ακούμε και διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι η Τουρκία επιμένει στη λύση της διχοτόμησης της Κύπρου σε δύο κράτη. Θυμίζω πως αυτό ήταν πάντοτε και το όραμα του Ραούφ Ντενκτάς σε όλη του την πολιτική ζωή, πίσω από τον οποίο βεβαίως βρισκόταν η Τουρκία.

Θυμίζω όμως και κάτι που αφορά τους δικούς μας ηγέτες: Μια μεγάλη μερίδα της πολίτικής μας ηγεσίας, για δεκαετίες ολόκληρες έλεγε στους πολίτες αυτού τόπου ότι η Τουρκία δεν ήθελε διχοτόμηση αλλά ομοσπονδία. Μας το έλεγαν και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και στον έντυπο τύπο και στο διαδίκτυο. Το έλεγαν μέχρι και πριν λίγες βδομάδες, μάλιστα κάποιοι επιμένουν να το λένε ακόμη. Ο Τούρκος λέει ότι θέλει διχοτόμηση και κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να την πετύχει κι αυτοί επιμένουν να μας κοροϊδεύουν ότι ο Τούρκος δε θέλει.

Γιατί λένε αυτό το ψέμα; Διότι στην πραγματικότητα και άσχετα με το τι λένε δημόσια, οι ίδιοι ήταν και παραμένουν εναντίον της ομοσπονδιακής λύσης και υπέρ της διχοτόμησης. Σαν κλασικοί πολιτικοί απατεώνες όμως δεν τόλμησαν ποτέ να το πουν ξεκάθαρα στους εκτοπισμένους, που έχασαν τις περιουσίες τους χωρίς ποτέ να αποζημιωθούν. Δεν τόλμησαν ποτέ να πούν στο σύνολο του κυπριακού λαού ότι ήθελαν να δώσουν στην Τουρκία (ούτε καν στους Τουρκοκύπριους, αλλά στην Τουρκία) την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, την Καρπασία, τη Μόρφου, το σπίτι του Γρηγόρη Αυξεντίου, το κρυσφήγετο του Κυριάκου Μάτση, τον Πενταδάκτυλο πάνω στον οποίο θυσίασαν τη ζωή τους εκατοντάδες παλληκάρια για να υπερασπίσουν αυτό τον τόπο από την τουρκική εισβολή (που ξεκίνησε και πάλι έπειτα από συμφωνία που έκαναν με την Τουρκία Έλληνες και Ελληνοκύπριοι προδότες).

Όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η Τουρκία δε θέλει διχοτόμηση αλλά ομοσπονδία, δεν ήταν παρά φερέφωνα ενός διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, που καταπρόδωσε και κατέκλεψε εμάς τους πολίτες, για να διασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών. Παρουσίαζαν με αυτό τον τρόπο τεχνηέντως τη διχοτόμηση σαν όχι και τόσο κακή λύση, αφού δεν την θέλει η Τουρκία. Άσχετα ότι την ήθελε ο Ντενκτάς, αυτοί επέμεναν στο παραμύθι τους, εξυπηρετώντας στην ουσία τις τσέπες του διεφθαρμένου κατεστημένου και φυσικά την ίδια στιγμή τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Ροκανίζοντας το χρόνο, σε άτυπο συντονισμό με το ντενκτασικό κατεστημένο και την Τουρκία, μας έφεραν σήμερα ένα βήμα πριν τη διχοτόμηση, τη λύση που συμφέρει μόνο την Τουρκία, η οποία θα μπορέσει να μετατρέψει την Κύπρο, με δημογραφικούς και οικονομικούς όρους, σε τουρκικό νησί, μόνο και μόνο διότι το διχοτομικό στάτους κβο εξυπηρετεί πρόσκαιρα τις τσέπες των λίγων και εκλεκτών, που εκμεταλλεύονται το διεφθαρμένο σύστημα νομής της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος.

Το ήξεραν από την αρχή ότι θα φτάναμε στη διχοτόμηση κι αυτός ήταν ο στόχος. Από τότε που ο Μακάριος και οι κρυπτοδιχοτομικοί ανακήρυξαν τον ούτω καλούμενο “μακροχρόνιο αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου” μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι είχαν στο νου τους να κάνουν πραγματικό αγώνα. Στην πραγματικότητα ο στόχος τους ήταν να έρθει η διχοτόμηση σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου, αδιαμαρτύρητα και οπωσδήποτε χωρίς τις υπογραφές τους.

Το πέτυχαν παίζοντας με τον πατριωτισμό μας, για να επιβεβαιωθεί η ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον ότι “ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα”. Στην ουσία μας έπιασαν κορόιδα, μας εξαπάτησαν και φυσικά μας κατάκλεψαν, με τα αμέτρητα σκάνδαλα που άρχισαν να ξεσπούν το ένα μετά το άλλο, από τότε που ξεκινήσαμε τον “Μακροχρόνιο Αγώνα” μέχρι σήμερα κι έπεται συνέχεια, από τη στιγμή που το διεφθαρμένο σύστημα συντηρείται και διαιωνίζεται από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο.

Το (αφελέστατο) ερώτημά μου τώρα είναι το εξής: όλοι αυτοί που μας έλεγαν τόσα χρόνια το παραμύθι ότι τάχα η Τουρκία δε θέλει διχοτόμηση, δεν έπρεπε να στηθεί ένα δικαστήριο για να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις; Γιατί εξυπηρέτησαν τους τουρκικούς στρατηγικούς στόχους εις βάρος του εθνικού μας συμφέροντος; Χαρακτηρίζω “αφελέστατο” το ερώτημά μου, διότι είναι γνωστό πως σε τούτο τον τόπο ουδέποτε τιμωρήθηκε και ουδέποτε λογοδότησε οποιοσδήποτε από εκείνους που μας εξαπάτησαν ή μας έκλεψαν ή μας πρόδωσαν.

Ο Ντενκτάς και η Τουρκία ουδέποτε απέκρυψαν ότι ο απώτερός τους στόχος ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου. Δυστυχώς οι Τούρκοι μας έλεγαν την αλήθεια. Αυτοί που μας έλεγαν πάντα ψέματα, που μας εξαπάτησαν και μας κατάκλεψαν ήταν οι δικοί μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *