Ασυναρτησίας προκείμενον…

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣτην Κύπρο τα μικρά κόμματα υποστηρίζουν εδώ και καιρό αλλαγή στρατηγικής, ώστε να πείσουμε λέει τη διεθνή κοινότητα ότι στην Κύπρο η Τουρκία παραβίασε και εξακολουθεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Επιμένουν ότι οι συνομιλίες δεν οδηγούν πουθενά και μόνο αν η Τουρκία νιώσει κόστος, θα βάλει μυαλό.

 Παράλληλα, τα ίδια αυτά κόμματα, διακηρύσσουν προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη να δείξουμε τη φιλία και την αλληλεγγύη μας προς τη Ρωσία και εναντιώνονται με έντονο τρόπο στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της φίλης χώρας και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να εμποδίσει τις κυρώσεις.

 Η Ρωσία έκανε πρόσφατα εισβολή στην Ουκρανία και κατέλαβε μέρος της χώρας, για να προστατεύσει, όπως είπε, τους Ρώσους και τους Ρωσόφωνους. Η Τουρκία έκανε το 1974 εισβολή στην Κύπρο και κατέλαβε μέρος της χώρας, για να προστατεύσει, όπως είπε, τους Τουρκοκύπριους. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι δύο περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες.

 Παρόλα αυτά, τα κόμματα που διακηρύττουν ότι μπορούμε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας για την εισβολή της στην Κύπρο, είναι οι ίδιες που εναντιώνονται στα μέτρα εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία… Όταν προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις ότι τα διεθνή συμφέροντα είναι δυστυχώς πιο ισχυρά από το διεθνές δίκαιο, αυτοί δεν το δέχονται. Την ίδια στιγμή όμως οι ίδιοι βάζουν τα συμφέροντά μας με τη Ρωσία, πάνω από το διεθνές δίκαιο…

 Ασυναρτησίας προκείμενον…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *