Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε…

8:56 PM | |

ΚΕΡΥΝΕΙΑΚάποιοι μας είπαν πως η λύση θα είναι, λέει, ακριβή. Αλλά της διχοτόμησης το κόστος θα ‘ναι ασύλληπτα μεγαλύτερο. Πρώτα πρώτα γιατί είναι ανεκτίμητη η αξία της πατρίδας που χάνεται. Τόμοι ιστορίας, τόνοι ανθρώπινης ενέργειας που εισχώρησαν μέχρι τα έγκατα της γης, ως τα απροσμέτρητα βάθη όπου φτάνουν οι ρίζες μας, σε κάθε πόρο, σε κάθε κόκκο αυτού του νησιού. Το DNA μας είναι ποτισμένο παντού, η ζωή μας η ίδια. Δεν έχει άρα μεγαλύτερο κόστος από του να χάσουμε την πατρίδα μας, που είναι το ίδιο σαν να χάνουμε το είναι μας, την ταυτότητά μας.

Έπειτα και διότι δεν σηκώνει πάνω της δυο χώρες η Κύπρος. Όχι μονάχα η ιστορία δεν το εγκρίνει, αλλά ούτε και με τα μαθηματικά βγαίνουν οι πράξεις. Η Κύπρος είναι ΜΙΑ χώρα και ως τέτοια πρέπει να λειτουργήσει.  Πολλές εθνότητες και θρησκευτικές πεποιθήσεις μαζί, μα ΕΝΑΣ λαός . Μαζί στη δουλειά, μαζί στην παραγωγή, μαζί στις χαρές και τις λύπες.  Έτσι πάνε μπροστά οι άνθρωποι. Όταν κοιτάνε το κοινό καλό. Η ενότητα και η συνοχή μας, Ελλήνων και Τούρκων, ως ένας λαός, θα είναι τεράστιο απόκτημα, ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα έθνη του κόσμου.

Έτσι ευλογούνται, έτσι ευωδούνται τα έργα των ανθρώπων και γίνονται τα θαύματα. Έτσι πρέπει να χτίσουμε απ΄την αρχή ετούτο τον τόπο, ετούτο τον παράδεισο, που τόσο γενναιόδωρα μας δόθηκε απ’ το Θεό και τη φύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *