“ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ” – ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ;

4:43 PM | |

petros kliridesΟ απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης διέταξε αστυνομική έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά το φιάσκο της Διερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, που διόρισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η οποία ξεκίνησε με 3 δικαστές, οι 2 από τους οποίους παραιτήθηκαν μετά από λίγες ημέρες και αντικαταστάθηκαν από άλλους ενώ δύο μήνες αργότερα η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε ότι δεν μπορεί να διερευνήσει ορισμένες από τις πτυχές της υπόθεσης. Μια ιστορία περίεργη που βάζει τον πολίτη σε υποψίες ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την απροθυμία των επιτρόπων, κάτι πολύ ισχυρό, που εμποδίζει και θα συνεχίσει να εμποδίζει οποιονδήποτε προσπαθήσει να διατρήσει το τείχος του διεφθαρμένου κατεστημένου για να φτάσει στη ρίζα του κακού και στους πραγματικούς αίτιους της συμφοράς.

Επειδή για δεκαετίες τώρα έχουμε φάει στη μάπα τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείριση αλλά κανένα από τα ισχυρά μέλη του club του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου δεν τιμωρήθηκε, δύσκολα μπορεί κανείς πια να πείσει τον απλό πολίτη ότι υπάρχει πιθανότητα να τιμωρηθεί οποιοσδήποτε επώνυμος για την καταστροφή της οικονομίας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει ότι θα συρθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι ευθύνονται και κανένας δεν θα γλυτώσει. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Γενικός Εισαγγελέας. Ωστόσο το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές:  «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», «όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», «η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη», «ο Τσιακ Νόρις θα καθαρίσει» κτλ κτλ…  Λόγια, λόγια, λόγια, με στόχο να εκτονωθεί το καζάνι την ώρα που βράζει και μετά… απλά το πάρτι να συνεχιστεί κανονικά κι απρόσκοπτα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα κληθεί σύντομα να πληρώσει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, μετά την αποχώρηση του Πέτρου Κληρίδη (κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να διοριστεί Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας). Από το πρόσωπο που θα επιλέξει για το ευαίσθητο για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους  αυτό πόστο, θα κριθεί  ξανά η υπό αμφισβήτηση ικανότητα του προέδρου να επιλέγει τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση.

Ο κ. Κληρίδης ήταν βοηθός Γεν. Εισαγγελέας όταν συνέβη το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας όταν είχαμε τη φούσκα των ακινήτων, την αεροπορική τραγωδία και την τραγωδία στο Μαρί. Αν η διαχείριση αυτών των ζητημάτων από την Εισαγγελία υπήρξε επιτυχής ή όχι, το αφήνω στην κρίση του καθενός. Εύχομαι ο επόμενος Γενικός Εισαγγελέας, να είναι προσωπικότητα τέτοια, που όχι μόνο θα πείθει από το πρώτο λεπτό ότι θα πιάσει στο δίχτυ του νόμου τα μεγάλα ψάρια κι όχι τις μαρίδες αλλά και ότι στο τέλος θα τα καταφέρει όντως να στείλει στη φυλακή εκείνους που μας κατέστρεψαν.

Αν, αντίθετα, επιβεβαιωθούν οι υποψίες του κόσμου, ότι οι πραγματικοί αίτιοι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο και δεν θα τιμωρηθούν, η αντίδραση μπορεί να είναι τέτοια, που κανένας εντός ή εκτός εξουσίας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο να προβλέψει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *