ΟΤΑΝ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ

6:33 AM | |

“Καιρός να αναζητήσουμε άλλες λύσεις, έξω από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών” δήλωσε ο Τσαβούσογλου, καθώς έφευγε νευριασμένος από το αποτυχημένο δείπνο του Crans-Montana και εξαγγέλλοντας έτσι ουσιαστικά τη “νέα στρατηγική” της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού.

Να θεωρήσουμε τη δήλωσή του σαν απειλή; Εξαρτάται…

Αν εννοούσε ότι αποκλείουν πλέον τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, κάποιοι εδώ θα ανακουφιστούν. Ήδη διάβασα στα κοινωνικά δίχτυα τα γνωστά εδώ και χρόνια σχόλια του τύπου “ευτυχώς που μας έσωσαν ξανα οι Τούρκοι με την αδιαλλαξία τους”. “Μας έσωσαν…” Από τι μας έσωσαν; Μα από την Διζωνική Ομοσπονδία φυσικά! Από μικρός ακούω αυτές τις πελλάρες, κάθε φορά που αποτυγχάνει μια πρωτοβουλία για λύση, ότι δηλαδή μας έσωσε η Τουρκία, ο Ντενκτάς, ο Έρογλου, ο Ακιντζί, γενικά η τουρκική αδιαλλαξία, από την “κακή λύση” που θέλουν να μας επιβάλουν οι βυσσοδομούντες ξένοι. 

“Μας έσωσαν” λοιπόν οι Τούρκοι, διότι εκείνοι είναι βλάκες κι εμείς έξυπνοι. Είναι βλάκες οι Τούρκοι και δεν καταλαβαίνουν ότι η μη λύση συμφέρει σ’ εμάς. Οι βλάκες νομίζουν ότι η μη λύση συμφέρει σ’ εκείνους!  Ενώ στην πραγματικότητα εμείς οι έξυπνοι και φύσει ανώτεροι Ελληνοκύπριοι θα είμαστε αυτοί που θα ζουν εδώ “άνεννοιας”, με τους 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να μας προσέχουν, με την κατοχή να συνεχίζεται και με τον ανεξέλεγκτο εποικισμό που μεταβάλλει σταδιακά το δημογραφιό χαρακτήρα της Κύπρου, μετατρέποντάς την σε τουρκικό νησί…

“Μας έσωσαν!”

Διότι τώρα θα εφαρμόσουμε την περιβόητη “νέα στρατηγική”. Θα καταγγείλουμε (ξανά) την Τουρκία για την εισβολή της στην Κύπρο. Σε ένα πλανήτη που καίγεται με πολέμους, με εκατόμβες νεκρών, με πρόσφυγες, με αφόρητες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με δυστυχία παντού, η διεθνής κοινότητα θα συγκινηθεί, διότι πριν 43 χρόνια η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και θα οργανώσει σταυροφορία για να έρθει εδώ να μας ελευθερώσει! Ούτε που έκοψε ως τώρα ο νους μας γιατί άραγε δεν υπήρξε ποτέ, είτε από τα Ηνωμένα Έθνη είτε από άλλη χώρα (πλην της Ελλάδος), ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής εισβολής, παρόλο που την καταγγείλαμε παντού και σε όλους τους τόνους, άπειρες φορές από το 1974 μέχρι σήμερα.

“Θα της προκαλέσουμε κόστος” λένε οι ακόμα πιο έξυπνοι. Εμείς, η Κύπρος των 700 χιλιάδων κατοίκων θα προκαλέσουμε κόστος της Τουρκίας των 90 εκατομμυρίων. Πώς; Διότι είμαστε λέει κράτος μέλος της Ε.Ε. κι έχουμε δικαίωμα βέτο. Το είδαμε το δικαίωμα βέτο μας και το 2006 όταν ήταν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπέγραψε χωρίς να θέσει ούτε βέτο ούτε όρο στην κατοχική δύναμη. Όχι γιατί δεν ήθελε  φυσικά αλλά διότι δεν μπορούσε. 

Ακόμη και χτες, έπειτα από το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, περιορίστηκε στο να εκφράσει τη λύπη του και να μας ευχηθεί “ό,τι καλύτερο”. Δεν καταλόγισε ευθύνες. Εύκολα οι γνωστοί βλάκες (και συγνώμη για την έκφραση αλλά αυτή είναι η γνώμη μου) θα αρχίσουν να κατηγορούν τώρα και τον Γκουτέρες σαν “φιλότουρκο”. Διότι ως εκεί τους βοηθά ο νους τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι δυστυχώς λειτουργούν τα πράγματα μέσα στην κυνική διεθνή ρεαλπολιτίκ. 

Θα εφαρμόσουν λέει οι του λεγόμενου “ενδιάμεσου” μια “νέα στρατηγική” για να προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία! Ποιοι; Εκείνοι που δεν κατάφεραν να πείσουν για το δίκιο μας κανέναν στη διεθνή κοινότητα. Ούτε καν τους ομοϊδεάτες τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τώρα θα μου πείτε, και με το δίκιο σας, τα τίναξαν στον αέρα οι Τούρκοι και σου έφταιξαν οι δικοί μας; Απαντώ: Ναι ΚΑΙ οι δικοί μας. Αυτοί που σιγοντάριζαν εδώ και 43 χρόνια την τουρκική αδιαλλαξία και προσεύχονταν να τα τινάξουν οι Τούρκοι στον αέρα, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι με τον ούτω καλούμενο “μακροχρόνιο αγώνα” (της μάσας και της ρεμούλας) θα βρεθεί τάχα μια καλύτερη και πιο δίκαιη λύση και το λένε ακόμη. Αυτοί που άφηναν τα χρόνια να περνάνε και να παγιώνουν σε τρόπο ζωής την τουρκική κατοχή. Οι ψεύτες που μιλάνε δημόσια για αγώνες και κουρουφέξαλα, ενώ στον ιδιωτικό τους κύκλο λένε το γνωστό διχοτομικό σλόγκαν “τζείνοι πο’ τζει τζι εμείς πο’ δα”.

Μου φταίνε λοιπόν κι αυτοί διότι με την πολιτική τους εξυπηρέτησαν την Τουρκία. Σε κάθε πρωτοβουλία για λύση έκαναν τα πάντα για να αποτύχει κι έχουν σήμερα το απύθμενο θράσος να μας ρωτάνε γιατί δεν λύθηκε τόσα χρόνια το Κυπριακό. Ποιοι; Αυτοί που έκαναν τα πάντα για να μην λυθεί κι ευχαριστούσαν το Θεό όποτε η Τουρκία τα τίναζε όλα στον αέρα, για να συνεχίζεται η κατοχή και η διχοτόμηση, που εξυπηρετεί μόνο την ίδια. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται ότι τάχα η Τουρκία δεν θέλει διχοτόμηση, αλλά λύση, για να ελέγχει ολόκληρη την Κύπρο. Εφόσον, βρε εξυπνάκηδες, ήθελε λύση η Τουρκία και όχι διχοτόμηση τότε γιατί δεν το έλυσε μέχρι σήμερα το Κυπριακό και συνεχίζεται η διχοτόμηση; Αλλά ξέρετε γιατί το λένε; Για να “αθωώσουν” την έννοια της διχοτόμησης και να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι δεν είναι και τόσο κακή λύση τελικά, αφού δεν την θέλει η Τουρκία…

Ας μη μιλήσω για τους Τουρκοκύπριους, που ακολουθούν σαν τραγικά αθύρματα τη μοίρα που τους προδιέγραψε η Τουρκία, τη μοίρα της αφομοίωσης τους με το τουρκικό στοιχείο και της οριστικής πολιτιστικής και πολιτισμικής εξαφάνισής τους. Όταν συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες της χτεσινής αποτυχίας κι αντιληφθούν ότι έχουν καταστεί οριστικά και χωρίς ορατή ελπίδα σωτηρίας όμηροι της Τουρκίας και του Ερντογάν, θα τραβάνε κι αυτοί τα μαλλιά τους χειρότερα από εμάς.

Στο διά ταύτα όμως: Δεν κατηγορώ τον Αναστασιάδη. Έκανε ό,τι μπορούσε. Αντιστάθηκε όσο και όπως έπρεπε. Υποχώρησε ως το σημείο που μπορούσε να υποχωρήσει. Αν υποχωρούσε παραπάνω, θα είχε παραβιάσει αρχές και η λύση, αν ερχόταν, θα ήταν μοιραία θνησιγενής. Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που τίναξαν στον αέρα τη λύση. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ο ΟΗΕ δεν πρόκειται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία, τουλάχιστον στο προβλεπτό μέλλον. Ο Τσαβούσογλου μάς απειλεί πλέον απροσχημάτιιστα ότι η Τουρκία θα λύσει αλλιώς το Κυπριακό, έξω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ.

Είναι η ώρα που χρειαζόμαστε υπεύθυνη ηγεσία. Να μας οδηγήσει με ασφάλεια έξω από το λαβύρινθο, πριν μας καταπιεί ο Μινώταυρος της διχοτόμησης. Δυστυχώς όμως η πολιτική σκηνή αυτής της χώρας είναι σαν τη σκηνή του Καραγκιόζη. Με κάμποσους πολιτικά ανεπαρκείς και τραγικά ελαφρόμυαλους να “κατσιαρίζουν” κάθε μέρα στα κανάλια, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ψηφοφόρους πιο ελαφρόμυαλους από αυτούς, με την ελπίδα να πάρουν τις ψήφους τους, όχι για να προσφέρουν στον τόπο (αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τις ικανότητες να προσφέρουν) αλλά για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους. Ελπίδα μ’ αυτούς δεν έχουμε και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Έχουμε παιδιά, έχουμε μια πατρίδα που απειλείται από μια ξεδιάντροπη Τουρκία.

Αλήθεια, έφτασε η ώρα όσοι σοβαροί άνθρωποι απέμεναν σε τούτο τον τόπο να δούν τι μπορούμε να κάνουμε, για να σωθούμε. Αλλιώς, μόνο ο Θεός αν μας λυπηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *