Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο λαϊκισμός της έλειπε…

3:46 PM | |

clown-smileΝόμιζα ότι δεν αλλάξε απολύτως τίποτα στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν τα κόμματα, παρά τον όλεθρο που σκόρπισε στην Κύπρο η διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού και του οικονομικού κατεστημένου.  Τελικά είχα λάθος…

Δεν άλλαξε οτιδήποτε προς το καλύτερο αλλά σίγουρα άλλαξε προς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ! Διότι τώρα, εκτός από το ρουσφέτι, την υστεροβουλία, την ιδιοτέλεια, την αρπαχτή και την ανευθυνότητα, έχουμε και αύξηση της έντασης του λαϊκισμού.

Εφάρμοσαν δηλαδή στην Κύπρο πιστά το “ελληνικό μοντέλο”, αυτό που διδάχθηκαν από τους Ελλαδίτες δασκάλους τους… Έτσι οδήγησαν και την Κύπρο στην ίδια πορεία προς τον γκρεμό, που ακολούθησε προηγουμένως η Ελλάδα, θύμα της παροιμιώδους ανευθυνότητας των πολιτικών της.

Αφού λοιπόν κατάφεραν να καταστρέψουν τον τόπο, προσπαθούν τώρα να μιμηθούν τους Ελλαδίτες πολιτικούς και στον τρόπο … διαχείριση της κρίσης: δηλαδή προσπαθούν με άκρατο κι ανεύθυνο λαϊκισμό να εκμεταλλευτούν την καταστροφή (που οι ίδιοι προκάλεσαν) για κερδίσουν ό,τι μπορούν σε ψήφους. Άσχετα αν αποτελεί προσβολή για τους ψηφοφόρους αυτό το άγριο δούλεμα, άσχετα αν έτσι οδηγούν την Κύπρο πιο βαθιά στο χάος…

Οι καλοί μαθητές των Ελλαδιτών πολιτικών αυξήθηκαν τελευταία κι η λεκτική … αυτοϊκανοποίηση εντείνεται, κόντρα στην κρίσιμη ανάγκη που, επιβάλλουν οι συνθήκες, για σοβαρότητα κι ευθύνη. Διότι πάνω απ’ όλα τώρα δεν βρίσκεται η Κύπρος, αλλά η άγρα ψήφων για την προοπτική της … προσοδοφόρου εξουσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *