Τι είπε πάλι ο ευλογημένος ο Ντάουνερ;

11:18 AM | |

ΝΤΑΟΥΝΕΡΣυμφωνώ και το έχω ξαναγράψει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ πολλές φορές προκαλεί με τα λεγόμενα του όταν αγγίζει τα όρια του πολιτικού κυνισμού, στο πλαίσιο της «ρεαλπολιτίκ», που χαρακτηρίζει το πολιτικό του προφίλ. Ωστόσο διάβασα με προσοχή τις χθεσινές δηλώσεις του και τις βρήκα προσεκτικές, μετρημένες και αρκετά θετικές για τη δική μας πλευρά.

Σημειώνω το γεγονός ότι υποστηρίζει το δικό μας αίτημα για επιστροφή της Αμμοχώστου με το ξεκίνημα της νέας πρωτοβουλίας, ώστε να δοθεί στον κόσμο ένα αισιόδοξο μήνυμα και ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί επιτέλους η επιδιωκόμενη λύση.

Ήταν πολύ προσεκτικός ώστε να μην αναφερθεί σε χρονοδιαγράμματα επανέναρξης των συνομιλιών. Μάλιστα είπε ότι πρέπει να υπάρξει πολύ καλή προετοιμασία (δική μας θέση αυτή) κι απέφυγε να πει αν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από εκεί που τις άφησαν Χριστόφιας – Έρογλου (παρόλο που αυτό αποτελεί απαίτηση της ΤΚ πλευράς).

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους (και το τονίζω αυτό: όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους) αν η λύση του Κυπριακού θα βοηθήσει και την οικονομία, απάντησε ότι η λύση θα προσδώσει μια τεράστια ανάπτυξη στην οικονομία και θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα για ανάπτυξη της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων.

Παρόλα αυτά οι … γνωστές πολιτικές δυνάμεις που δεν ενοχλούνται από την βίαιη κατοχή της μισής Κύπρου κι από την 40χρονη παρουσία της Τουρκίας εδώ, με εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους (στρατιώτες και έποικους), αλλά ενοχλούνται κάθε φορά που παρουσιάζεται μια ευκαιρία για να προσπαθήσουμε έντιμα και ειλικρινά να φτάσουμε σε λύση και να διώξουμε επιτέλους την Τουρκία από το σπίτι μας,  εξαπέλυσαν κεραυνούς εναντίον του κ. Ντάουνερ για τις δηλώσεις του…

Βρήκαν και πάλι κυριολεκτικά από την πέτρα αφορμές να του … «πλέξουν το εγκώμιο»! Ότι διασυνδέει τη λύση του Κυπριακού με την οικονομία και το αέριο (σκόπιμα βέβαια προσπερνώντας  το γεγονός ότι μίλησε για την οικονομία μετά από ερώτηση).  Και τι είπε δηλαδή ο ευλογημένος;  Ότι ακριβώς είπε 3 ημέρες προηγουμένως ο πρόεδρος Αναστασιάδης και πολλές φορές μέχρι σήμερα ο Άντρος Κυπριανού. Δεν είπε τίποτε παραπάνω από το αυτονόητο: ότι η λύση το Κυπριακού θα βοηθήσει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αλλά με τέτοιες αιτιάσεις αστείες, αστήρικτες κι αδόκιμες απλά αυτή η μερίδα της πολιτικής μας ηγεσίας προδίδει τα πραγματικά της αισθήματα: ότι απλά δεν ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού. Εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια ψάχνει διαρκώς για προφάσεις και δικαιολογίες για να τουμπάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία και ζει την απόλυτη ευτυχία όταν στο Κυπριακό κυριολεκτικά δεν κινείται φύλλο! Λες και περιμένει το χρόνο να επιβάλει μόνιμα κι αδιαμαρτύρητα  την καταστροφική για τους Έλληνες της Κύπρου διχοτόμηση, τη λύση που η Τουρκία έχει ως στρατηγικό της στόχο για την Κύπρο από το 1955, με απώτερο φυσικά σκοπό την τουρκοποίηση αυτού του νησιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *