Τα κύτταρα ενός καλπάζοντος καρκίνου…

10:44 PM | |

ΒΟΥΛΗΤο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εξήγγειλε η ΕΚΤ στη συνεδρίασή της στη Λευκωσία αποτελεί μια σημαντικότατη κίνηση προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης στις οικονομίες της ΕΕ, αυτό δηλαδή που ήταν ζητούμενο, κυρίως από χώρες με ασθενείς οικονομίες, όπως η Κύπρος.

Ποια ήταν η θέση των κυπριακών κομμάτων πάνω σ’ αυτό κρίσιμο το θέμα; Καμία! Στις σημερινές τους (μονίμως ελαφρές και ανεύθυνες) δηλώσεις, ασχολήθηκαν μόνο με τα ίδια και τα ίδια κοινά και τετριμμένα συνθήματα. Πιπίλισαν πάλι το “προμελετημένο έγκλημα” των ξένων εις βάρος της κυπριακής οικονομίας.

Επειδή λοιπόν είναι πραγματικά αφόρητος για την νοημοσύνη μας αυτός ο ασταμάτητος εμπαιγμός, θέλω να …κραυγάσω τα εξής:

Δεν ξέρω τι μας έκαναν και τι δεν μας έκαναν οι ξένοι, αλλά στα νύχια τους μας οδήγησαν τα ανεύθυνα αυτά κόμματα, που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κατήγγειλε τις προάλλες περίπου ως συνένοχους διαπλοκής, ως συνδαιτυμόνες στο πάρτι της διαφθοράς, καθώς έπαιρναν το μερίδιό τους από το βρόμικο χρήμα.

Όποια πέτρα σηκώσεις σε τούτο τον τόπο βρίσκεις από κάτω σκάνδαλα και βρομιά. Αυτός είναι ο καλπάζων καρκίνος που κατέφαγε την Κύπρο και τα κόμματα είναι μέρος του προβλήματος. Έχουν καταστεί καρκινικά κύτταρα που αρρωσταίνουν τον τόπο. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια, καμία διάθεση να αλλάξουν. Συνεχίζουν με την ίδια νοοτροπία, την ίδια κενή λαϊκίστικη ρητορική, την ίδια μικροπολιτική υστεροβουλία, την ίδια απελπιστική απουσία παραγωγής σοβαρής πολιτικής σκέψης και δράσης.

Εκείνο που επειγόντως χρειάζεται η Κύπρος είναι νέες πολιτικές δυνάμεις, νέους ανθρώπους, μακριά από τη διαπλοκή, καθαρούς, με ήθος και αξίες. Αυτοί που βγαίνουν κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων και εξακολουθούν να πουλούν φθηνή μικροπολιτική, εκτός από το ότι είναι συνένοχοι στην καταστροφή, είναι και ανίκανοι να μας οδηγήσουν στο καλύτερο μέλλον που αξίζει σ’ αυτό τον τόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *