ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ

9:31 PM | |

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ έσπευσε σήμερα να επιβεβαιώσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, που δήλωσε πρόσφατα ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση στις παραμέτρους του ΟΗΕ, δεν θέλουν δηλαδή λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο μακαριώτατος ένιωσε την ανάγκη να ενισχύει τη φωνή του Τούρκου υπουργού, ζητώντας μια λύση άλλη από την ΔΔΟ, που να είναι, όπως είπε, λειτουργική. Ως συνήθως βέβαια δεν μας είπε ποια είναι αυτή η λειτουργική λύση, όπως δεν μας λένε ούτε και οι άλλοι του ούτω καλούμενου “Ενδιάμεσου”. Το μόνο που μας είπε κατά καιρούς ο αρχιεπίσκοπος είναι ότι παρακαλεί ή προσεύχεται να μην λυθεί το Κυπριακό… Προσεύχεται δηλαδή να μείνουμε όπως είμαστε, με τους 40 χιλιάδες πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες να μας προσέχουν και τους Τούρκους έποικους να αυξάνονται και να πληθύνονται.

Αντίθετα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μας είπε ξεκάθαρα ποια θα είναι αυτή η λύση: Δύο επισήμως αναγνωρισμένα κράτη στην Κύπρο (δηλαδή διχοτόμηση) και μετά η Τουρκία (με τη δύναμη της τεράστιας αγοράς της) να καταστήσει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” οικονομικό κέντρο της περιοχής και μάλιστα καθόρισε και τους τομείς: γεωργία, τουρισμός, υπηρεσίες.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε μια πλήρως λειτουργική λύση στη νήσο Κύπρο, αφού οι Τούρκοι επιχειρηματίες, που θα κατακλύσουν με τις επενδύσεις τους την τουρκική Κύπρο, θα μπορούν να χαμηλώνουν τις τιμές, κι έτσι οι Ελληνοκύπριοι επιχειρηματίες, ιδιαίτερα οι Λεμεσιανοί και Παφίτες, που φοβούνται την “αβεβαιότητα” της λύσης ΔΔΟ, θα πάψουν να αγχώνονται, διότι θα κλείσουν. Όταν ο Τούρκος ξενοδόχος με τα 200 ξενοδοχεία στην Τουρκία, προσφέρε στο πεντάστερο του ξενοδοχείο στην Γιαλούσα 100 ευρώ το δωμάτιο, ο Ελληνοκύπριος ξενοδόχος με το 1 ή τα 5 ή τα 30 ξενοδοχεία, θα αναγκαστεί να ρίξει κι αυτός τις τιμές, θα δίνει στους υπαλλήλους του 200 ευρώ το μήνα κι αν αντέξει άντεξε… αλλιώς θα κλείσει.

Θα έχουμε λοιπόν με τη διχοτόμηση μια πολύ λειτουργική λύση (για την Τουρκία). Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι με τις απόψεις του Τσαβούσογλου συμφωνεί πλήρως κι ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, που ήρθε και μίλησε τις προάλλες στο μνημόσυνο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, με πρόσκληση του υποψήφιου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου. Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο την 1η Απριλίου 2014 (πριν από 3 χρόνια) υποστήριξε λύση δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο.

Κάτι άσχετο για το τέλος. Όταν πηγαίνεις σε ένα τσίρκο, διασκεδάζεις με τους σαλτιμπάγκους και τα ακροβατικά τους κόλπα. Ως τη στιγμή που θα σε αρπάξουν μαζί τους για το τελευταίο και πιο επικίνδυνο κόλπο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *