ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

9:48 AM | |

Βαρέθηκα να γράφω εδώ και έξι χρόνια, από το κράχ και το κούρεμα του 2013, ότι το πρόβλημα της Κύπρου ήταν πρωτίστως ηθικό και όχι οικονομικό. Σε μια διεθνή έρευνα που γίνεται κάθε δύο χρόνια σε σχέση με τη διαφθορά στις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και της Αφρικής, η Κύπρος κατετάγη δεύτερη στη διαφθορά, μετά την Ουκρανία. Ολόκληρη η υπόλοιπη Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Ινδία και η Αφρική ήταν κάτω από εμάς.

Η Οργάνωση GRECO διαπίστωσε πριν τέσσερις μήνες ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εφάρμοσε μόνο 2 από τις 16 συστάσεις για καταπολέμηση της διαθφοράς. Τις άλλες 14 τις έκανε στην άκρη. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας διαπιστώνει και δηλώνει ότι η διαφθορά είναι παντού, οπουδήποτε γίνεται χρήση δημοσίου χρήματος. Με άλλα λόγια διαπιστώνει πως όσοι έχουν εξουσία ή αρμοδιότητα, μας κλέβουν ασύστολα και ασταμάτητα. Όταν χρησιμοποιώ λοιπόν κάποτε στα σχόλιά μου τον όρο “κλεφτοκράτος” είμαι και πολύ επιεικής. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2013 έγραψα ότι η Κύπρος χρειαζότανε ΗΓΕΤΗ, που θα την έβγαζε μέσα από την κινούμενη λάσπη της διαφθοράς, μέσα στην οποία βουλιάζει όλο και πιο πολύ. Δυστυχώς ο Κύπριος πολίτης δεν είχε μπροστά του μια τέτοια επιλογή. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, που εξελέγη τότε, δεν επέλεξε το ρόλο του ηγέτη, αλλά από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα, αναδεικνύεται σε άριστο θεματοφύλακα της κομματοκρατίας, του καρκινογόνου αυτού συστήματος, που έχει καταφάει τα σωθικά της Κύπρου.
Τα μύρια όσα κακά πάθαμε μέχρι σήμερα δεν ήταν αρκετά για να συμμορφώσουν την πολιτική μας ηγεσία και το αχόρταγο, αδηφάγο κατεστημένο. Αλλότρια κίνητρα αναδεικνύονται ως ισχυρότερα από το να σωθεί η πατρίδα.

Κι οι πολίτες; Τίποτα οι πολίτες. Σιωπηλοί αμνοί, θλιβεροί επιβάτες στην κάσα ενός φορτηγού που τρέχει με χίλια προς τον γκρεμό. Μόνη μας ελπίδα να γλυτώσουμε από τα πολύ χειρότερα που έρχονται, είναι αυτό το σάπιο φορτηγό, που πέφτουν τα κομμάτια του στο δρόμο καθώς τρέχει, να διαλυθεί τελικά από μόνο του, ώστε να ξεχυθούμε αμνοί από την κάσα στους αγρούς να γλυτώσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *