“ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ”

5:39 PM | |

Συνεδρίασε σήμερα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ και εξέδωσε ανακοίνωση για τη Διάσκεψη της Γενεύης. Αφού απαρίθμησε κάμποσα αρνητικά και ελάχιστα θετικά (σημειωμένα με αρνητικούς αστερίσκους), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γενεύη υπήρξε ένα φιάσκο κι ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα και εφαρμόσουμε την ούτω καλούμενη “νέα στρατηγική” φάντασμα, η οποία συνίσταται από τον “ενδιάμεσο χώρο” ως θεραπεία διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Αφού λοιπόν έριξε στα τάρταρα τον Αναστασιάδη και την πολιτική του, το ΔΗΚΟ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελλάδα για την συνεισφορά της:

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην κυβέρνηση της Ελλάδας και ιδιαίτερα στον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος παρέμεινε αταλάντευτος στη θέση για κατάργηση των εγγυήσεων και πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της ωστόσο η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας τόνισε ότι η πολιτική της Ελλάδος είναι στην πραγματικότητα η πολιτική Αναστασιάδη: 

“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι σε διαρκή συνεννόηση και στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού.”

Η ανακοίνωση ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρή για όσους διαδίδουν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου:

“…δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας.”

Από τη μια λοιπόν έχουμε τα δημοσιεύματα που καταφέρονται εναντίον του Κοτζιά κατηγορώντας τον για “ανελαστική στάση”, ωσάν να ακολουθεί διαφορετική γραμμή από αυτήν του Αναστασιάδη.  Από την άλλη έχουμε το ΔΗΚΟ και τα λοιπά κόμματα του “ενδιάμεσου χώρου”, που εδώ και εβδομάδες επιμένουν να υποδεικνύουν “διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία”, καθώς ευχαριστούν την ελληνική κυβέρνηση για την στήριξή της, την ίδια ώρα που κακίζουν σαν καταστροφικούς τους χειρισμούς Αναστασιάδη.

Με άλλα λόγια είναι σαν να λένε στην Ελλάδα “σας ευχαριστούμε που στηρίζετε την καταστροφική πολιτική Αναστασιάδη, την οποία θέλουμε να αλλάξουμε”. Πράγματι λοιπόν εκείνος που έγραψε την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, πρέπει (όπως λέμε στην Κύπρο) να νήστευε σαράντα μέρες για να γράψει τη φράση “στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας”… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *