ΡΕ ΒΑΡΩΣΙΩΤΕΣ… πατε ΚΑΛΑ ΡΕ;

5:57 PM | | Comments 3

Να σας πω κάτι ρε Βαρωσιώτες; Νομίζω κάτι δεν πάει καλά μαζί σας, διότι φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται γύρω σας. Ένας από τους κυριότερους λόγους που θέλουμε Διχοτόμηση (ναι καλά διαβάσατε: που ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ), είναι για να ΜΗΝ μας δώσουν πίσω το Βαρώσι. Διότι κάποιοι σασμένοι πο δά νομίζουν (οι ανόητοι) ότι με τη Διχοτόμηση θα συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια πάνω στην καμπούρα σας, ενώ αν μας δώσουν το Βαρώσι, θα χάσουν ποσοστά από τα κέρδη τους. Δεν τους περνά (τους ανόητους) από το μυαλό ότι θα το ανοίξουν οι Τούρκοι το Βαρώσι και τότε είναι που θα μας κλείσουν μια καλή το μαγαζί εδώ (όπως γράφω στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο “ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΣΙΡΑΚΙ”).

Μα εσείς δηλαδή τόσο καιρό νομίζατε ότι έχει κανένα στην εξουσία αυτής της χώρας που επιδιώκει ή επεδίωξε ποτέ πραγματικά να πάρουμε πίσω το Βαρώσι; Έλεος ρε παιθκιά! Μα πόσο αφελείς είσαστε; Ρε, το 1978 ο ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να μας δώσει πίσω η Τουρκία το Βαρώσι, σαν μέτρο καλής θέλησης απλά για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες (προσοχη: όχι για λύση, αλλά για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες) και είπαμε ΟΧΙ! Διότι ήμασταν τάχα πατριώτες και ανένδοτοι και δεν θέλαμε “να αμμοχωστοποιήσουμε το Κυπριακό”.

Ξέρετε, το είπε πριν από 300 χρόνια ένας Άγγλος διανοούμενος, ότι ο πατρωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα. Η αλήθεια πίσω από την ξετσίπωτη εκείνη απατεωνιά είναι ότι είχαν επισκεφθεί τότε τον πρόεδρο Σπύρο Κυπριανού μια ομάδα Λεμεσιανών επιχειρηματιών και του είπαν το εξής: “Πρόεδρε μα μόλις εκαταφέραμεν να σταθούμε λίον στα πόθκια μας, εν να ανοίξεις το Βαρώσιν τζαι να μας καταστρέψεις;”

Ήταν μόλις 4 χρόνια μετά την εισβολή. Απλά θα πηγαίνατε πίσω, θα ξεχορτίζατε τες αυλάδες και θα συνεχίζατε τη ζωή σας. Αλλά ήταν πατριωτικό μας καθήκον να πούμε το ηρωϊκό ΟΧΙ, “για να μην αμμοχωστοποιήσουμε το Κυπριακό”. Α ρε κορόϊδα που πιαστήκαμε και τότε και πριν και μετά, αμέτρητες φορές και συνεχίζουμε απτόητοι. Γιατί το ‘χουμε στη φύση μας, στη φάτσα μας, στο αγελαδίσιο μας βλέμμα κι όσα μας έχουν κάνει μέχρι σήμερα είναι και λίγα μας. Να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα μας κάνουν κι άλλα και μάλιστα πολύ χειρότερα από όσα ζήσαμε ως τώρα.

Γι’ αυτό τραγουδάτε τζιαμέ το “Χώμα Που Γεννήθηκα” τζαι εν εντάξει. Μια χαρά είσαστεν. Σταματάτε να πρήεστε με το Βαρώσι.

Comments

  1. Δημήτριος Δημητρίου says:

    Η καλύτερη επιλογή ”
    ΑΝΔΡΈΑΣ ΛΌΡΔΟΣ
    Σύγχρονη, δυναμική, κοινωνική και δημιουργική προσωπικότητα .
    Θέλει και μπορει αλλα πανω απο ολα έχει όρεξη για να πετύχει τους στόχους του οι οποίοι είναι και δικοί μας κοινοί.
    Ο αγώνας μας για την σύντομη επιστροφή στην πολυαγαπημένη μας πόλη.
    Δεν έχουμε αλλά περιθώρια αναμονής ή υπομονής.

    Πιστεύω και εμπιστεύομαι τον Ανδρέα Λόρδο ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπινος δυνατό και επιτρέποντος των πολιτικών συγκυριών να φέρει εις πέρας το δύσκολο καθήκον που θα βρεθεί να αντιμετωπίσει.

    Το τι ζητά είναι να σταθούμε την δεδομένη δύσκολη στιγμή δίπλα του.
    Μαζί και ενωμένοι .
    Δεν μας στοιχίζει τίποτα.
    Μια ψήφος η οποία έχει μεσοπρόθεσμη λήξει.
    Μια δοκιμή στο κάτω κάτω θα σας πείσει.
    Τόσα χρόνια ψηφίζαμε μια από τα ίδια.
    45 χρόνια τι έγινε πέραν της ανεξήγητης μας εγκατάλειψης; Γιατί να πάμε ξανά με τα κόμματα αυτή τη στιγμή;

  2. Kleanthis says:

    Poly wraio…mpravo!

  3. Γιώργος Σοφοκλέους says:

    Ο “νούρος του σσιύλλου” 45 χρόνια στο ακλούπι τζι εν ίσσιωσεν, καρτεράς να ισσιώσει τωρά τζαι να πάει;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *