ΠΩΣ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΟ

2:33 PM | |

Τον τελευταίο καιρό στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ κατηγορούν τον υποψήφιο Ν. Παπαδόπουλο ότι λέει ψέματα ενόψει εκλογών. Του αποδίδουν δηλαδή ποταπές προθέσεις. ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Όχι δεν λέει ψέματα ενόψει εκλογών ο κ. Παπαδόπουλος. Ψέματα έλεγε ΠΑΝΤΑ! Χρόνια τώρα. Σχεδόν σε κάθε του δημόσια δήλωση ή συνέντευξη από τότε που εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή. Η σχέση του με την αλήθεια είναι όπως του αλλεργικού με τη γύρη. Το σύστημα που έχει πιάσει τώρα τελευταία είναι να πετά τη “λουβάνα” το πρωί σε ένα ραδιόφωνο και να τρέχει μετά το επιτελείο του να αποδείξει και να επιμένει για μέρες ότι το ψέμα του ήταν “αλήθεια”.

Χτες ο κ. Παπαδόπουλος, είπε ξεδιάντροπα στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι έχει ηχογραφημένο τον Παμπορίδη να λέει ότι θέλει πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ, αντί μονοασφαλιστικό. Γράφω “ξεδιάντροπα” διότι, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι δικηγόρος, ήταν σαν να μην ήξερε ότι το να ηχογραφείς κρυφά τον άλλον είναι παράνομο και το είπε μάλιστα κι από το ραδιόφωνο, να τον ακούσει ο κόσμος όλος. Βεβαίως απλά το είπε. Την ηχογράφιση δεν την ακούσαμε ποτέ.  Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει…

Αντί, ωσόσο, να πάρει πίσω το ψέμα, το επιτελείο του έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο, που λέει τι;  Κάτι που ο Παμπορίδης είπε σε συνεντεύξεις του πολλές φορές μέχρι σήμερα κι είναι συνεπώς γνωστό, δεν είναι κάτι καινούριο δηλαδή ή κάτι που έπρεπε να τον ηχογραφήσουν κρυφά και να τον αποκαλύψουν, όπως ισχυρίστηκε χτες ο κ. Παπαδόπουλος. Στο έγγραφο λοιπόν ο Παμπορίδης δεν λέει ότι θέλει πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπαδόπουλος, αλλά ότι “θα φτιάξουμε μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ και μόνο εφόσον αυτό δεν λειτουργήσει θα πάμε σε πολυασφαλιστικό”. Η δήλωση συνεπώς του κ. Παπαδόπουλου στο ραδιόφωνο απέχει από την αλήθεια όσο η Γη από τον Άρη. Παρόλα αυτά οι συνεργάτες του και ο ίδιος ο υποψήφιος δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να κραδαίνουν ένα έγγραφο που διαψεύδει τον κ. Παπαδόπουλο και να ισχυρίζονται ότι τον επιβεβαιώνει.

Όπως π.χ. πριν από τρεις εβδομάδες που του κατέβηκε ότι ο Ακιντζί θα μας διορίζει τους βουλευτές. Επέμεναν για μια ολόκληρη εβδομάδα, επεκτείνοντας το ψέμα οριζοντίως και καθέτως, από απλό λάχανο το έκαναν ολάκερο λασάνι με παραπούλια, παρουσιάζοντας πάλι έγγραφα που τάχα επιβεβαίωναν τον υποψήφιό τους, ενώ στην πραγματικότητα τον διέψευδαν. Μας έδιναν και πάλι δηλαδή να διαβάσουμε κάτι που έλεγε τελείως διαφορετικά πράγματα από εκείνα που έλεγαν ότι έγραφε.

Έχουμε συνεπώς εδώ την απόλυτη εφαρμογή του δόγματος του Χίτλερ και του Γκαίμπελς ότι “όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα γίνει”. Αυτό ακριβώς κάνει ο κ. Παπαδόπουλος και το επιτελείο του. Διότι ξέρουν πολύ καλά πως, εκείνοι που πρόθυμα και σε οποιαδήποτε τιμή αγοράζουν την προπαγάνδα τους, είναι έτοιμοι να τους πιστέψουν ακόμη κι αν τους πουν πως ο γάϊδαρος, άμα πει να πετάξει, γίνεται υπερηχητικό αεριωθούμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *