Πρόεδρος όπως τον θέλει ο λαός ή όπως τον θέλουν τα κόμματα;

9:55 AM | |

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΓιατί έχουν κεφαλαιώδη σημασία οι διορισμοί στους ημικρατικούς;  Διότι αυτοί οι οργανισμοί ήταν από τις βασικές εστίες μόλυνσης του όλου σαθρού συστήματος. Με τους διορισμούς εξαργύρωναν οι εκάστοτε κυβερνώντες την εξουσία τους. Τοποθετούσαν τους δικούς τους για να διασφαλίζουν το μερίδιό τους στις προσλήψεις και προαγωγές και φυσικά το οικονομικό τους όφελος από τις μίζες, στις οικονομικές δοσοληψίες.

Ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, ρουσφέτι, διαπλοκή, διαφθορά. Αυτές οι … αρετές του συστήματος μας, που οδήγησαν τον τόπο στη διάλυση, επωάστηκαν σε μεγάλο βαθμό μέσα στους ημικρατικούς οργανισμούς. 

Το τι θα πράξει ο πρόεδρος λοιπόν έχει τεράστια σημασία. Το πολιτικό και προσωπικό ήθος με το οποίο θα λειτουργήσει. Είναι προφανές ότι τα κόμματα που τον στηρίζουν δεν έχουν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν τα … «κεκτημένα» τους. Πίσω από τις άψογες δημόσιες δηλώσεις, θα παζαρέψουν μέχρι και την τελευταία θέση διορισμού, σαν γύφτοι σε πανηγύρι. Αν εννοούσαν αυτά που διακηρύσσουν, θα άφηναν τον πρόεδρο να ασκήσει τις συνταγματικές του εξουσίες και δεν θα ανακατεύονταν με αυτό τον προκλητικό τρόπο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, έπειτα από μια σειρά από σοβαρότατα λάθη, έχει τώρα μπροστά του ένα τεράστιο θέμα. Αν δώσει συνέχεια στην πρακτική των προκατόχων του και ενδώσει στις απαράδεκτες αξιώσεις της κομματοκρατίας, θα απολέσει πλήρως την αξιοπιστία του απέναντι στην κοινή γνώμη κι η υπόληψή του θα ακολουθήσει ραγδαίως φθίνουσα πορεία, όπως συνέβη και  με τον προκάτοχό του.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *