ΠΟΥ ΣΟΥ ΝΕΥΚΩ, ΠΟΥ ΠΑΕΙΣ!

3:16 PM | |

“Ο Ακιντζί θα μας διορίζει και τους Ελληνοκύπριους βουλευτές”, είπε προχτές ο Ν. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας μία ακόμη τερατώδη διαστρέβλωση της αλήθειας, στις αμέτρητες διαστρεβλώσεις και τα ψέματα που έχει πει μέχρι σήμερα στον ταλαιπωρημένο τούτο λαό (που έτσι κι αλλιώς βαρέθηκε τους πολιτικούς μέχρι ναυτίας).

Αφού η συγκεκριμένη του δήλωση έδωσε τροφή για ανελέητο τρολάρισμα μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, το επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου βγήκε σήμερα να “αποδείξει” μέσα από ένα έγγραφο που τους έδωσε πριν από δύο χρόνια ο Αναστασιάδης, ότι η εντελώς ανυπόστατη αυτή δήλωση έχει βάση.

Έκατσα λοιπόν και διάβασα το απόσπασμα, που το ίδιο το επιτελείο Παπαδόπουλου επικαλείται και βεβαιώθηκα ότι, άμα θέλουν να μας δουλέψουν, δεν έχουν κανένα απολύτως ενδοιασμό να μας δουλεύουν κανονικότατα.

Το τι λέει το έγγραφο είναι πολύ απλό και μπορεί να το καταλάβει ακόμη και ένα παιδί του δημοτικού σχολείου. Λέει ότι, ώσπου να γίνουν οι πρώτες εκλογές της ομοσπονδίας, τις θέσεις στην ομοσπονδιακή βουλή και γερουσία θα τις συμπληρώσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αφού διαβουλευθούν με τις πολιτικές δυνάμεις και φυσικά μόλις γίνουν οι εκλογές, στις θέσεις εκείνες θα μπουν οι ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΙ. Αντιλαμβάνεστε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει συνήθως στις δημοκρατίες.

Αυτό το πολύ απλό πράγμα ο κύριος Παπαδόπουλος φαίνεται δεν μπόρεσε να το καταλάβει. Ίσως ούτε και οι γύρω του για να μπορέσουν να του δώσουν τη βοήθεια που χρειάζεται για να καταλαβαίνει μερικά απλά πολιτικά ζητήματα. Κατάλαβε λοιπόν το παιδί ότι “Θα διορίζει τους Ελληνοκύπριους βουλευτές ο Ακιντζί”…

Προσέξτε: “ΘΑ διορίΖΕΙ”… Γραμματικός χρόνος “μέλλοντας εξακολουθητικός”. Θα διορίΖΕΙ δηλαδή για πάντα τους βουλευτές μας ο Ακιντζί. Δεν χρησιμοποίησε καν χρόνο “μέλλοντα στιγμιαίο”, δεν μας είπε δηλαδή “θα διορίΣΕΙ”, ώστε να είναι μεν ψέμα αλλά λίγο πιο απαλό, να είναι ας πούμε ένα ψεματάκι κι όχι η ψεματάρα που μας έριξε Μας είπε “θα διορίΖΕΙ”.  Είναι σαν να επιδιώκει ο κ. Παπαδόπουλος, κάθε φορά που λέει ένα ψέμα να σπάζει σε μέγεθος το ρεκόρ του προηγούμενού του ψέματος.

Παραθέτω όλο το απόσπασμα που έδωσε το ίδιο το επιτελείο του υποψηφίου, για να το διαβάσετε κι εσείς και να σκεφτείτε αν η δήλωση Παπαδόπουλου ότι “ο Ακιντζί θα διορίζει και τους Ελληνοκύπριους βουλευτές” ισχύει ή όχι. Σημειώστε επίσης ότι η κυβέρνηση διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αφορά συμφωνία αλλά ΔΙΑΦΩΝΙΑ μεταξύ των δύο πλευρών. Δηλαδή ο κ. Παπαδόπουλος διάβασε μια ΔΙΑΦΩΝΙΑ πάνω σε ένα ζήτημα και μας είπε ότι πρόκειται για ΣΥΜΦΩΝΙΑ, πάνω σε ΑΛΛΟ ζήτημα. Είναι αυτό που λέμε “δεν βγαίνεις από μέσα” ή αλλιώς “πού σου νεύκω, πού πάεις”.

«…οι δύο ηγέτες, θα προχωρήσουν άμεσα, σε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και άλλους εμπλεκόμενους, να συμπληρώσουν όλα τα αξιώματα και θέσεις όλων των θεσμών σε όλες τις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) και όλους τους ανεξάρτητους αξιωματούχους, μέχρι να λάβουν χώρα εκλογές ή/και να ακολουθήσουν διορισμοί και τοποθετήσεις, σύμφωνα με τις κανονικές πρόνοιες του συντάγματος. Οι δύο ηγέτες θα ανακηρυχθούν Πρόεδροι και θα εξασκήσουν τις ανάλογες εξουσίες οι οποίες προνοούνται από το ομοσπονδιακό σύνταγμα…Η διακριτική εξουσία που θα παρέχεται στους δύο ηγέτες θα αφορά κυρίως την επιλογή των ατόμων και των πολιτικών αξιωματούχων οι οποίοι θα αποτελούν την αρχική σύνθεση των σωμάτων ή/και των θεσμών…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *