Παίζουν ανόητα με την υπομονή μας…

11:29 AM | |

ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥΘυμίζω στα κόμματα και στα κομματίδια της Κύπρου ότι σε μια δημοκρατική χώρα όλες οι εξουσίες απορρέουν από το λαό, συνεπώς οφείλουν να αντιλαμβάνονται το λαό ως διαδρώσα δύναμη, ενεργώς μετέχουσα στο σχεδιασμό και την παραγωγή πολιτικής. Να αποβάλουν από το DNA τους την τριτοκοσμική αντίληψη ότι ο λαός είναι μια πειθήνια αγέλη αμνών, που άγεται και φέρεται ή, το χειρότερο, ποδηγετείται δολίως, διά της πλάνης.

Πολύ περισσότερο που η ασύδοτη, ασύστολη και σφετερίστρια κομματοκρατία φυσομανά εδώ και δεκαετίες πάνω σ’ αυτή τη χώρα σαν αδιάλειπτη θεομηνία, που σάρωσε στο πέρασμα της τα πάντα και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Οι ουλές της εθνικής και οικονομικής καταστροφής, έργα και ημέρες του εγχώριου πολιτικοοικομικού κατεστημένου, χάσκουν πάνω στο σώμα της Κύπρου σαν λέπρα που μοιάζει ανίατη.

Διότι όλοι συνεχίζουν με τον ίδιο νου και τις ίδιες πρακτικές που συνήθισαν, διαβαίνοντας πάνω από τις συμφορές, που οι ίδιοι επεσώρρευσαν, σαν ανάλγητοι ολετήρες. Τίποτα δεν αλλάζει. Όλο μιλούν για θεραπεία, αλλαγές, τομές, μεταρρυθμίσεις, ανασυγκρότηση κτλ κτλ, κι όλο κρύβονται πίσω από τα παχιά πλην όμως κενά και άνευ αντικρίσματος λόγια για να συνεχίζουν να βολεύουν ημέτερους, να διασφαλίζουν συμφέροντα, να διαμερίζονται τα ιμάτια αυτού λαού, εν κρυπτώ και παραβύστω.

Ας έχουν στο νου τους ότι ανάλογες συμπεριφορές δοκίμασαν κι άλλοι πριν από αυτούς. Τρανοί και πανίσχυροι μέσα στην αλαζονική αυταπάτη της εξουσίας, αθύρματα της (μεγαλύνουσας τη βλακεία τους) ύβρεως, υποτίμησαν τα όρια της αγανάκτισης των λαών και την τρομακτική ισχύ της έκρηξής της, με αποτέλεσμα να ψάχνουν να βρουν τα κεφάλια τους την απροσδόκητη (γι΄αυτούς) ώρα της εξέργερσης.

Ομοίως και οι δικοί μας πολιτικοί και πολιτικάντηδες τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί, εξαντλώντας τα όρια της ανοχής και αντοχής των πολιτών, προφανώς διότι στη …γεωλογική διάταξη της νήσου Κύπρου δεν υπάρχουν ηφαίστεια και ως εκ τούτου δεν έχουν ίδιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις περί των συνεπειών της έκρηξης ενός ηφαιστείου, χρονίως ανενεργού, όπως μοιάζουμε να είμαστε εμείς, ο στωϊκότατος πράγματι λαός αυτού του τόπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *