Πάμε για φούντο χωρίς σωσίβια…

9:30 PM | |

DIXOTOMISI LOGO BLAKEIASΟι σημερινές δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το Κυπριακό προκαλούν πανικό σε όποιον αγωνιά για το μέλλον εμάς και των παιδιών μας. Έχουμε οριστικά μια ΜΗ ΣΟΒΑΡΗ πολιτική ηγεσία η οποία θα μας οδηγήσει στην διχοτόμηση και στην απόλυτη καταστροφή του Ελληνισμού σε τούτο το νησί.

Ξεκίνησε πάλι βομβαρδισμός δηλώσεων, για μια φράση που είπε ο κ. Άιντα απαντώντας εκ του προχείρου σε μια ερώτηση που του υπέβαλε δημοσιογράφος, σχετικά με το αν είναι ή όχι το Φυσικό Αέριο στο τραπέζι των συνομιλιών. Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, αφού πρώτα παίνεσε τον θετικό ρόλο του ΠτΔ, απάντησε ότι “ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί πως όλα τα θέματα θα βρίσκονται στο τραπέζι λίγο πριν το τέλος της διαπραγμάτευσης”.

Σημειώστε ότι προηγουμένως ο κ. Άιντα είπε με νόημα ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων έχει συμφωνηθεί για το μέλλον αλλά είναι σημείο διαφωνίας στο …παρόν! Ήθελε με αυτό τον δεικτικό τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους ανόητους τακτικισμούς και το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών που ακολουθούν και οι δύο πλευρές στο Κυπριακό, αντί να κάτσουν κάτω να βρουν λύση.

Όντως έχουμε συμφωνήσει με τους ΤΚ τι θα γίνει με τους υδρογονάνθρακες και πώς θα μοιραστούν. Αλλά έτσι όπως επιμένουν τα γνωστά (μικρά) κόμματα να μην το συζητάμε και να μην το παραδεχόμαστε, στο τέλος οι Τούρκοι θα έρθουν και θα ζητούν παραπάνω από αυτά που συμφωνήσαμε. Διότι η πολιτική μας βλακεία είναι πιο απέραντη κι από το σύμπαν.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη δήλωση ο Άιντα και βγήκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης να πει ότι δεν θα είναι όλα τα ζητήματα στο τραπέζι αλλά μόνο οι εκκρεμότητες! Ευχαριστώ πολύ, πρόεδρε! Τι είπε ο Άιντα; Ότι όλα τα θέματα θα είναι στο τραπέζι. Ποια θέματα είναι αυτά; Εκείνα που διαπραγματευόμαστε φυσικά. Αν τα θέματα έχουν συμφωνηθεί, τι θα μείνει στο τέλος στο τραπέζι; Τίποτα, εννοείται! Αν έχουν μείνει εκκρεμότητες (που θα μείνουν οπωσδήποτε) τι θα μείνει στο τραπέζι; Οι εκκρεμότητες! Τι ΑΛΛΟ θα μπορούσε να μείνει και μας έχει τρομάξει τόσο η δήλωση του Άιντα; Αυτό που είπε ο άνθρωπος δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αυτονόητο.

Γιατί πρέπει να προσέχει την κάθε του λέξη όταν μιλά για τους Κυπραίους; Δεν έχουμε ακούσει ποτέ ότι εκτός από το γράμμα υπάρχει και το πνεύμα μιας διατύπωσης; Το πνεύμα της δήλωσης Άιντα δεν διέφερε καθόλου από αυτά που έσπευσε μετά να διευκρινίσει ο κ. Αναστασιάδης.

Όπως πάντα βέβαια ακολούθησε η παράφωνη χορωδία  των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προφανώς ενδιαφέρονται για τις επόμενες εκλογές και όχι για την Κύπρο. Όλοι πυρ ομαδόν εναντίον του Άιντα και του Αναστασιάδη σε ένα κυνήγι μαγισσών, σε μια τραγική τυραννία των λέξεων, όπως είχε πει για το Κυπριακό πριν από 20 χρόνια ο Αμερικανός Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Η επόμενη μας κίνηση φαντάζομαι θα είναι να ζητήσουμε την αντικατάσταση Άιντα κι επειδή δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα (διότι σατσίν που λέμε στα Κυπριακά), θα ζητήσουμε μετά αντικατάσταση του Μπαν Κιμούν κι αφού πάρουμε φορά θα ζητήσουμε παραίτηση του Ομπάμα, του Κάμερον, του Πούτιν, του Ερτογάν και άλλων.

Δηλώνω με οργή κι απογοήτευση ότι οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν έχουν ούτε τα κότσια ούτε τις ικανότητες να λύσουν το Κυπριακό επ’ ωφέλεια των δύο κοινοτήτων κι οπωσδήποτε ούτε υπέρ των Ελλήνων. Διότι η Κύπρος είναι η τελευταία τους προτεραιότητα. Προέχει το κόμμα τους και το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον.

Θα μας οδηγήσουν στην διχοτόμηση, στην οριστική ήττα και καταστροφή των Ελλήνων στην Κύπρο. Όσοι νομίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να τους χαρακτηρίζει τόση ανευθυνότητα, ας κοιτάξουν πίσω να δουν τι πάθαμε από τις δικές τους πράξεις ή παραλείψεις από το 1960 μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *