Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

8:00 PM | |

Από τα γεγονότα του 1963-64 μέχρι σήμερα έχουμε κατηγορήσει ως μεροληπτικούς υπέρ των Τουρκων όλους -μηδενός εξαιρουμένου- τους Γ.Γ. του ΟΗΕ και τους αντιπροσώπους τους. Πέρασε από τότε μισός αιώνας κι η εθνική δικαίωση που μας υποσχέθηκαν οι ηγέτες μας δεν έχει έρθει ακόμη. Αντίθετα, το 1974, υπό συνθήκες εθνικής προδοσίας (για την οποία μας κρύβουν ακόμη ετσιθελικά και προκλητικά την αλήθεια), η Τουρκία εισέβαλε και κατέκτησε διά της βίας τη μισή μας πατρίδα και την κατακρατεί ακόμη παράνομα μέχρι σήμερα.

Οι πολιτικοί έχουν κάθε λόγο να πουλάνε στο λαό τον τσαμπουκά του Καραγκιόζη απέναντι στους μεσολαβητές του διεθνούς οργανισμού, προκειμένου να καλύψουν την οικτρή ανικανότητά τους να πείσουν τη διεθνή κοινότητα για το δίκιο μας, την τραγική αποτυχία τους να απαλλάξουν αυτό τον τόπο από την τουρκική κατοχή. Το κάνουν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, με ψευδοπατριωτικά συνθήματα, εν γνώσει τους παραπλανητικά, καθώς μας οδηγούν αργά μεν αλλά σταθερά προς την οριστική διχοτόμηση.

Λαμβάνοντας υπόψη και την αλήθεια της ρήσης του Σάμιουελ Τζόνσον ότι “ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα”, οι πολιτικοί έχουν κάθε λόγο να μας ταξιδεύουν στην πλάνη με το σαπιοκάραβο του ψευδοπατριωτισμού τους. Μπορεί να είναι γεμάτο τρύπες και να μπάζει από παντού, αφού ολοφάνερα κανένας εθνικός μας στόχος δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, αντίθετα, τα εθνικά μας οράματα κι η ίδια η πατρίδα μας έχουν μικρύνει, όμως ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό το σαπιοκάραβο θα συνεχίσει να πλέει πρίμα γι’ αυτούς και για τους προσωπικούς τους στόχους, στο πέλαγος της ευκολοπιστίας μας ως λαός, ή καλύτερα της μαλακίας που μας δέρνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *