Ο Σιζόπουλος κατηγορεί τον Αναστασιάδη ότι δέχτηκε κούρεμα αντί κούρεμα…

4:16 PM | |

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥΌχι δεν έκανα λάθος στον τίτλο. Είναι όπως το γράφω. Ο κ. Σιζόπουλος κατηγόρησε σήμερα τον κ. Αναστασιάδη ότι δέχτηκε το κούρεμα, ενώ υπήρχαν λέει και εναλλακτικές σκέψεις. Μάλιστα (ο κ. Σιζόπουλος) παρουσίασε έγγραφο της Κομισιόν που καταγράφει ότι η εναλλακτική λύση ήταν το … ΚΟΥΡΕΜΑ των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Αυτό είναι το επίμαχο σημείο "βόμβα", που μιλά για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων.

Αυτό είναι το επίμαχο σημείο “βόμβα”, που μιλά για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων.

Συνεπώς, όπως αντιλαμβάνεστε είχαμε και την επιλογή να μην κάνουμε κούρεμα αλλά κούρεμα. Βεβαίως ο κ. Σιζόπουλος ξέχασε να μας πει ότι με αυτό το άλλο κούρεμα, είτε θα έπρεπε να αυξηθεί το ποσοστό κουρέματος (πάνω από το 9.5% που καθορίστηκε στο πρώτο Eurogroup) είτε θα καλυπτόταν μόνο το μισό έλλειμα των τραπεζών (γύρω στα 5,4 δις) και ότι η Λαϊκή θα έκλεινε έτσι κι αλλιώς λίγους μήνες αργότερα και πιθανότατα να ακολουθούσε και η Τράπεζα Κύπρου.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε στη Βουλή την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 από τον Γ.Δ. του υπουργείου οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ως εναλλακτική της πρώτης πρότασης, για κούρεμα όλων των καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες. Όμως η βουλή αποφάσισε να προχωρήσει στο βροντερό της ΟΧΙ την ίδια μέρα. Συνεπώς ο κ. Σιζόπουλος είτε δεν είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον του τότε στη βουλή είτε δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να λέει ψέματα. 

Στην πραγματικότητα, εκτός από το κούρεμα, ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση δεν έγινε από ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε πριν ούτε και μέχρι σήμερα ακόμη για το πού θα βρίσκαμε τα 7.5 δις συν ELA της μαύρης τρύπας των τραπεζών. Το μόνο που κάνουν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι να κατηγορούν τους ξένους ότι δεν έβγαλαν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων της υπόλοιπης Ευρώπης για να καλύψουν … φιλικά (να μας σπονσάρουν δηλαδή) τις ζημιές της τραπεζικής φούσκας, που δημιούργησε η διαφθορά κι η απληστεία του κυπριακού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σιζόπουλος, με την εκλογή του στην ηγεσία της ΕΔΕΚ, θα διεκδικήσει κι αυτός δυναμικά τη θέση του στην … light παρέα των πολιτικών αρχηγών, που μας κρατούν καθημερινά συντροφιά, με δηλώσεις ελαφρού τύπου. Που τους ακούει η μεγάλη πλειοψηφία του βασανισμένου και προβληματισμένου αυτού κόσμου και προτιμά να κάνει ζάπιγκ στις σαπουνόπερες. Διότι αν ένας σοβαρός άνθρωπος υποκύψει στο μαζοχισμό να ακούει καθημερινά τις δηλώσεις τους, μπορεί να αποκαρδιωθεί τόσο πολύ για το πού πάει η Κύπρος με τέτοιους πολιτικούς, που μπορεί να θέσει τέρμα στη ζωή του!

Το γιατί τα περισσότερα site που δημοσίευσαν την “αποκάλυψη” Σιζόπουλου έβαλαν στον τίτλο την λέξη “βόμβα”, είναι άλλη πονεμένη ιστορία που δεν θα ήθελα επί του παρόντος να σχολιάσω για να μην στενοχωρήσω συναδέλφους…  Διαβάστε την είδηση εδώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *