Ο Πούτιν κι οι πολιτικές ονειρώξεις των ακροδεξιών…

4:23 PM | |

ΠΟΥΤΙΝΟ Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει το είδωλο των φαντασιώσεων στις πολιτικές ονειρώξεις των ακροδεξιών όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.  

Συχνά πυκνά λοιπόν βλέπουμε στο ίντερνετ -σε ακροδεξιά sites ή αυτοαποκαλούμενα κεντρώα που είναι στην πραγματικότητα πιο ακροδεξιά- να γράφονται διάφορες βλακείες, τις οποίες οι εκστασιασμένοι φασίστες αποδίδουν στον Πούτιν: “Ο Βλαδίμηρος (έτσι τον βάφτισαν, Βλαδίμηρο) Πούτιν είπε στον Ερτογάν ότι θα κατέβει ως την Κωνσταντινούπολη και θα τον γα☆ησει” ή ότι “στην Ευρώπη θα γίνει μεγάλος πόλεμος και η Ρωσία θα δείξει τη δύναμη της και θα κάνει τους εχθρούς της να παραμιλούν”. Του αποδίδουν δηλώσεις υπέρ της Ορθοδοξίας, των Ελλήνων, της ηθικής, της αρετής, κτλ κτλ. Όλα όσα γεννά η φαντασία τους, εκφράζοντας τα πολιτικά και άλλα τους απωθημένα, τα αποδίδουν στον …Βλαδίμηρο.

Ποιος είναι ο Βλαδίμηρος και πώς απέκτησε την τεράστια πολιτική δύναμη και περιουσία, δεν απασχολεί τους θαυμαστές του. Ούτε εμένα με απασχολεί για να είμαι ειλικρινής γιαυτό δεν θα το αναλύσω.

Όμως εδώ διαβάζω μια σοβαρή (πραγματική) είδηση στην οποία ο Πούτιν εμφανίζεται μετριοπαθής και τονίζει την ανάγκη να εκτονωθεί η ουκρανική κρίση για να σταματήσει η αιματοχυσία. Ότι η Ρωσία δεν μπορεί να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο και ότι υπάρχει αμοιβαία θέληση από τον ίδιο και πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας…

Μπορεί να απογοητευτούν πολύ οι ακροδεξιοί λάτρεις του Πούτιν διαβάζοντας αυτή την είδηση, γιαυτό καλύτερα ας μην την διαβάσουν. Είναι καλύτερα να συνεχίσουν να ζουν στις αυταπάτες, που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της ιδεολογίας τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *