ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

2:05 PM | |

Όταν ήμουν μικρός, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κι αρχές της δεκαετίας του 1970, “πατριώτες” ήταν εκείνοι που ήθελαν την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκείνοι που έλεγαν ότι αυτό το κράτος δεν ανταποκρινόταν στο εθνικό μας όραμα, δηλαδή την Ένωση με την Ελλάδα (άσχετα αν η Ελλάδα δεν ήθελε την Ένωση της με την Κύπρο). “Πατριώτες” ήταν εκείνοι που αποκαλούσαν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας “πατσιαούρι” και την κατέβαζαν από τους ιστούς, γιατί δεν ήθελαν να την βλέπουν στα μάτια τους. 

Την εποχή που ο “πατριωτισμός” πουλιότανε με τις κάσες στις λαϊκές αγορές της πολιτικής αγυρτίας, οι περισσότεροι αποκαλούσαν την Κυπριακή Δημοκρατία “έκτρωμα” που μας επεβλήθη με τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου.  Ο Μακάριος κι οι ημέτεροί του από τη μια κι οι αντιμακαριακοί, ενωτικοί, γριβικοί και εοκαβητατζήδες από την άλλη, ντελάλιζαν “πατριωτισμό” σε κάθε ευκαιρία και κυρίως στα εθινικά μνημόσυνα, αφού φρόντισαν, με την ανικανότητα και την ανευθυνότητά τους, να σπείρουν ολόκληρη την Κύπρο με τάφους νέων ανθρώπων, ώστε να έχουν κάθε σαββατοκύριακο μπόλικα μνημόσυνα για να πουλάνε την άθλια υποκρισία τους εν είδει πατριωτισμού.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι “πατριώτες” δεν έπαψαν ποτέ να διακηρύττουν την Ένωση, απλά οι αντιμακαριακοί ήθελαν την Ένωση σε στυλ “εδώ και τώρα” ενώ οι μακαριακοί (που επίσης διακήρυτταν την Ένωση ως το “ευκταίον”)  θεωρούσαν ότι αυτή θα έλθει με το πλήρωμα του χρόνου, κι ότι το “εφικτόν” ήταν να συνεχίζονται (στον αιώνα τον άπαντα) οι διακοινοτικές συνομιλίες για επιστροφή των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Όταν το όνειρο της Ένωσης θάφτηκε κάτω από τα αποκαϊδια της προδοσίας και της τουρκικής εισβολής του 1974 και μπήκε πια στο τραπέζι η λύση της ομοσπονδίας, όλοι εκείνοι που θεωρούσαν την Κυπριακή Δημοκρατία “έκτρωμα” κι άλλοι που την θεωρούσαν σαν προσωρινή λύση, έγιναν αίφνης οι πιο φανατικοί οπαδοί της. Έτρεξαν στους σκουπιδότοπους, βρήκαν τη σημαία της, που την έσκισαν κι αφού την μπάλωσαν με ράματα, την ανακήρυξαν σημαία της καρδιάς τους. Έγιναν οι φανατικότεροι μαχητές για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κόρης οφθαλμού!

Ωστόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται, έχει ένα συγκεκριμένο Σύνταγμα, το οποίο, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να διαβάσει εδώ: (http://www.cylaw.org/nomoi/enop/non-ind/syntagma/full.html). Αυτό λοιπόν το Σύνταγμα διαλαμβάνει στα θεμελιώδη του άρθρα ότι αυτή η χώρα έχει Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο, με δικαίωμα βέτο, διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό Τουρκοκυπρίων Υπουργών και Βουλευτών καθώς και ποσόστωση 70 – 30 στις κρατικές υπηρεσίες και στα σώματα ασφαλείας. Η Συνθήκη Εγγυήσεως ορίζει Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο ως εγγυήτριες δυνάμεις και τους παρέχει συλλογικό ή μονομερές δικαίωμα επέμβασης. 

Αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία υπερασπίζονται; Όχι φυσικά. Λένε ψέματα, διότι το πανηγύρι του ψευδοπατριωτισμού δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και συνεπώς οι πανηγυριώτες, μικροπωλητές έχουν ακόμη πελατεία, στην οποία θα πουλήσουν τα φύκια τους για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό που υπερασπίζονται είναι το προσωρινό στάτους κβο της τουρκικής κατοχής, που συνεπάγεται τη συντήρηση της ντε φάκτο διχοτόμησης. Στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν η διχοτόμηση μονιμοποιηθεί και επισημοποιηθεί. Έτσι κι αλλιώς προτιμούν τη διχοτόμηση από το να έχουμε ένα κοινό κράτους με τους Τουρκοκύπριους. Το ίδιο ήθελαν και πριν από το 1974 κι η εισβολή, που μοίρασε την Κύπρο στα δύο, τους ήρθε γάντι.

Αυτή είναι η αλήθεια κι όσα λένε δεν είναι τίποτε παρά αισχρά ψέματα. Αισχρά, διότι, με αναγλησία δολοφόνου, έπαιξαν για δεκαετίες ολόκληρες με τον αθρώπινο πόνο, τον πόνο των συγγενών των αγνοουμένων, τον πόνο των εκτοπισμένων, τον πόνο των μανάδων των χιλιάδων παλληκαριών που θυσίασαν τη ζωή τους για να υπερασπίσουν αυτό τον τόπο, μέσα στη φωτιά όπου μας έριξαν οι πολιτικοί κομπογιαννίτες.

Δικαιώνοντας πλήρως τη ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον ότι “ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα”, συνεχίζουν ακόμη να ψεύδονται και να κρύβουν από τούτο το λαό την πραγματική τους επιθυμία, που είναι η μονιμοποίηση του διαχωρισμού και η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ελληνικό κράτος στο νότο. Όπως τότε που μας κορόιδευαν ότι η Ένωση μπορούσε να επιτευχθεί και αποκαλούσαν την Κ.Δ. έκτρωμα, έτσι και σήμερα πουλάνε νέες στρατηγικές και κουρουφέλαξα, ευαγγελιζόμενοι μια λύση που δεν πρόκειται ποτέ να πετύχουν, απλά για να συντηρούν το διχοτομικό στάτους κβο, ώσπου αυτό να μονιμοποιηθεί οριστικά. 

Θα δείτε απόψε στις ειδήσεις να κάνουν δηλώσεις όλοι αυτοί, που η μόνη τους έγνοια είναι να μας κυβερνήσουν, συντηρώντας το σαθρό αυτό σύστημα, που εξυπηρέτησε τα μάλα το κατεστημένο και την κομματοκρατία, στο πάρτι της μάσας, που έστησαν στην καμπούρα αυτού του λαού για δεκαετίες. Θα τους ακούσετε να διακηρύττουν τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτοχρόνως το ξήλωμα του κατεστημένου. Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *