Οι Κυπριακές Αερογραμμές έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και χρόνια…

1:39 PM | |

ΑΓΡΙΝΟΜα είναι δυνατόν να επιμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έπρεπε να σωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές; Πάλι τα ίδια; Κόλλησε η βελόνα; Από τη δεκαετία του 80, ακούω το ίδιο παραμύθι. Ότι πρέπει να στηριχθούν οι ΚΑ και βεβαίως η βουλή – επειδή “πρέπει”- στήριξε την εταιρία από τότε μέχρι σήμερα πολλές φορές και με πάνω από δισεκατομμύριο ευρώ συνολικά, από τις τσέπες μας.

Καμία προσπάθεια δεν έγινε (ή δεν αφέθηκε να γίνει) ποτέ για να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα και να επανέλθει σε υγιή λειτουργία. Το πάρτι έγινε και σ’ αυτό τον ημικρατικό οργανισμό, όπως και σε όλους τους άλλους, από τα κόμματα και τους κολαούζους τους.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, έπρεπε να είχαν κλείσει πριν από πολλά χρόνια και να φτιαχτεί άλλη εταιρία με κρατική και ιδιωτική μετοχική συμμετοχή και με έμπειρους τεχνοκράτες στη διοίκηση, αντί για άσχετους κομματικούς. Αυτό δηλαδή που πρέπει να γίνει τώρα και όχι να παραμένει ανοικτή μια πληγή διαρκούς διαρροής πολύτιμου δημοσίου χρήματος.

Όσο για τα εκατομμύρια που κλάπηκαν από τις τσέπες μας πρέπει οπωσδήποτε να γίνει έρευνα, να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνοι που τα σπατάλησαν ή τα έκλεψαν και να δημευθεί η περιουσία τους, ώστε να επιστραφεί μέρος τουλάχιστον των κλοπιμαίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *