Οι εθνικά υπερήφανοι που θέλουν διχοτόμηση κι οι γραικύλοι που θέλουν απελευθέρωση…

11:54 AM | |

τουρκικη-εισβοληΕπειδή έχω δει πληρωμένες διαφημίσεις στο Facebook, που χαρακτηρίζουν “γραικύλους” όσους υποστηρίζουν σύντομη λύση του Κυπριακού, θα ήθελα να υπενθυμίσω εν τάχει τα μεγάλα κατορθώματα της σχολής σκέψης εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτές τις διαφημίσεις κι αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα. Πρόκειται για τη σχολή σκέψης που νομίζει ότι οι αγώνες των λαών διεκδικούνται ή κερδίζονται με τα ωραία συνθήματα και τις μαγκιές, ενώ όσοι προσπαθούν να δουν τα πράγματα μέσα στο πλέγμα των διεθνών συμφερόντων, στο οποίο λειτουργεί και η λογική του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι, θεωρούνται από αυτούς “γραικύλοι”, ενδοτικοί, ρίψασπεις κτλ κτλ…

Ας δούμε λοιπόν πώς λειτούργησαν σε καθοριστικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας οι μάγκες αυτού του τόπου:

  • Το 1963 σκότωσαν μια Τουρκοκύπρια πουτάνα στη Λευκωσία κι ακολούθησαν αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που έδωσαν στον Ντενκτάς την αφορμή που έψαχνε για να επιχειρήσει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αποχώρηση από αυτή των Τουρκοκυπρίων.
  • Το 1964 δημιουργήθηκε η Εθνική Φρουρά και ένα μόλις μήνα μετά έγινε επίθεση στα Κόκκινα, που έδωσε στην Τουρκία την αφορμή που έψαχνε για να βομβαρδίσει με τις εμπρηστικές βόμβες Ναπάλμ την Τηλλυρία σκοτώνοντας 55 ανθρώπους οι μισοί από τους οποίους ήταν αθώοι, άμαχοι.
  • Το 1967 έγινε επίθεση στην Κοφίνου, που έδωσε στην Τουρκία την αφορμή που έψαχνε για να απειλήσει με εισβολή και πόλεμο την Ελλάδα, ώστε να αναγκάσει  την … εθνικά αγέρωχη και υπερήφανη “Εθνική Κυβέρνηση” της Ελλάδος (βλέπε Χούντα) να  αποσύρει σαν βρεγμένη γάτα από την Κύπρο την Ελληνική Μεραρχία.
  • Το 1974 η “εθνικά υπερήφανη εθνική κυβέρνησις” σε συνεργασία με ντόπιους μάγκες, έκαναν πραξικόπημα για να βάλουν σε τάξη τους γραικύλους και έδωσαν στην Τουρκία την αφορμή που έψαχνε για να εισβάλει   και να καταλάβει σχεδόν το 40% του εδάφους της Κύπρου.
  • Το 1974, στη διάρκεια της εισβολής, κι ενώ ο τουρκικός στρατός προέλαυνε από την Κερύνεια, οι τσάμπα μάγκες μπήκαν μέσα στους Τουρκοκυπριακούς θύλακες στο …νότιο μέρος της Κύπρου  για να τρομοκρατήσουν τους Τουρκοκύπριους. Μάλιστα στην Τόχνη δολοφόνησαν γυναικόπαιδα κι έτσι έδωσαν την αφορμή που έψαχνε η Τουρκία ώστε  να απαιτήσει μετακίνηση πληθυσμών, μεταφέροντας τους Τουρκοκύπριους … “για την ασφάλειά τους” στα  δικά μας σπίτια στο βορρά…
  • Από τότε και κάθε 10 χρόνια που άρχιζε μια πρωτοβουλία για το Κυπριακό, αυτοί μαζί με τον Ντενκτάς και την Άγκυρα σε συγχορδία έσπευδαν να την απορρίψουν.

Τώρα που φτάσαμε ένα βήμα πριν από τη διχοτόμηση, με τους πρόσφυγες να πουλάνε τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, αυτοί είναι πάλι εναντίον της νέας πρωτοβουλίας. Βρίσκουν από την πέτρα αφορμές για ματαιωθεί κι αυτή η προσπάθεια. Μάλλον είναι βέβαιοι ότι μετά κι από μια νέα αποτυχία θα έρθει επιτέλους η διχοτόμηση να τελειώνουμε.

Αυτοί είναι που λέτε οι λεβέντες, οι ανυπόταχτοι, οι ανένδοτοι, οι πατριώτες. Αυτοί που έδωσαν στην Άγκυρα όλες τις αφορμές που έψαχνε για να κάνει αυτά που ήθελε στην Κύπρο. Αυτοί που δεν σκοτίζονται αν  η Τουρκία μαγαρίζει τα σπίτια μας εδώ και 40 χρόνια και εποικίζει ανεξέλεγκτα την πατρίδα μας. Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για να την εξυπηρετήσουν και πάλι:  Να μην γίνει απολύτως τίποτε στο Κυπριακό, η ώστε η Τουρκία να την μείνει μόνιμα εδώ, και να τουρκοποιήσει σε μερικά χρόνια την Κύπρο, να τελειώνουμε.  Όλοι όμως εμείς που  θέλουμε λύση κι απελευθέρωση από την Τουρκία είμαστε γραικύλοι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *