Οι απολογητές των δικτατόρων και των χαφιέδων τους…

5:46 PM | |

Ο κ. Χρίστος Χριστόφιας, υιός του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, ξεσήκωσε μια θύελλα διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα, όταν ανάρτησε τα πιο κάτω στο “χρονολόγιό” του, στο Facebook:

«Τελικά, τι έγινε παιδιά; Δεν είναι μόνο στη Σοβιετική Ένωση που έδιναν κουπόνια;  Δίνονται τώρα στον καπιταλισμό; Απαπαπα! Τι είναι αυτά τα πράγματα;» 

Μετά το θόρυβο ένιωσε την ανάγκη να κάνει την πιο κάτω διευκρίνιση, που νομίζω ότι απλά χειροτέρεψε τα πράγματα:

ΔΕΝ ειρωνεύομαι σε καμιά περίπτωση τον κόσμο που βρίσκεται στη βιοπάλη! ΝΑΙ! Ειρωνεύομαι τους απολογητές του καπιταλισμού, που τόσα χρόνια μας έλεγαν για τα κουπόνια που δίνονταν στην ΕΣΣΔ. Τώρα; Τι έχουν να μας πουν όλοι αυτοί για τα κουπόνια του καπιταλισμού; Αυτά. Απλά και σταράτα. 

Είναι φανερό πως ούτε ο ίδιος κατάλαβε ότι ηγέτης αυτής της καπιταλιστικής χώρας, όταν φαλίρισε, ήταν ο πατέρας του και ζητά από άλλους, από τους «απολογητές του καπιταλισμού» να του εξηγήσουν τι έγινε…

Ο κ. Χρίστος Χριστόφιας δεν είναι κανένα ανώριμο παιδαρέλι, όπως ούτε και τέως πρώτη κυρία κ. Έλση Χριστόφια εξάλλου (που ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές τις προάλλες έξω από τη βουλή φωνάζοντας εναντίον του Μνημονίου). Ωστόσο η οικογένεια Χριστόφια μάλλον να αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης εκείνου που κυβέρνησε αυτή τη χώρα για 5 χρόνια και που τυγχάνει να είναι μέλος της…

Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η Κύπρος κατρακύλησε στην καταστροφή επειδή ο τέως πρόεδρος όχι μόνο δεν αντιλήφθηκε τη σήψη και τη διάλυση που προκαλούσε με καλπάζοντα ρυθμό πλέον η διαφθορά και διαπλοκή του εγχώριου πολιτικοοικονομικού συστήματος (και όχι του καπιταλισμού γενικότερα), αλλά αντίθετα συντήρησε την ανώμαλη λειτουργία αυτού το συστήματος, ώστε να βολευτεί στην εξουσία, επ’ ωφελεία και του Κόμματος.

Ο κ. Χρίστος Χριστόφιας επιμένει να θεωρεί ως καπιταλισμό τη …διαστροφή του καπιταλισμού, που εφαρμόστηκε στην Κύπρο και σε ορισμένες άλλες χώρες και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι τουλάχιστον αυτό το σύστημα εφαρμόστηκε σε κάποιες άλλες χώρες σωστά. Έχουμε δηλαδή σημεία αναφοράς, όπως η ΗΠΑ, οι σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και άλλες, όπου ο καπιταλισμός εφαρμόστηκε σε συνδυασμό με το κοινωνικό πρόσωπο, επ’ ωφελεία των πολιτών που απολαμβάνουν ευημερίας και πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Αντίθετα, σε καμία χώρα του κόσμου δεν εφαρμόστηκε ποτέ ο κομμουνισμός που ονειρεύεται η οικογένεια Χριστόφια. Πουθενά όμως! Παντού ο κομμουνισμός εφαρμόστηκε σαν στυγνή δικτατορία, με περιορισμούς στην ελευθερία του ατόμου, με ελεγχόμενη – υποβολιμαία ενημέρωση, με μεσαιωνικού τύπου λογοκρισία και με τους χαφιέδες και ρουφιάνους του καθεστώτος να παραδίδουν ύποπτους και αθώους βορά στα δόντια της κρατικής τρομοκρατίας.

Η Κίνα, η τελευταία μεγάλη κομμουνιστική χώρα, απλά σήμερα παρέμεινε κατ’ ευφημισμόν κομμουνιστική, μόνο και μόνο για να παραμένει στην εξουσία -χωρίς ελεύθερες εκλογές- το κομμουνιστικό κόμμα. Από εκεί και πέρα το αχανές αυτό κράτος, εξελίσσει ελεγχόμενα μεν αλλά με γοργούς ρυθμούς την ελεύθερη αγορά και ιδιοκτησία, εξελίσσεται με άλλα λόγια σε μια καπιταλιστική χώρα.

Αν κάποιοι … «απολογητές» οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την πολιτική τους φιλοσοφία είναι οι “απολογητές” του κομμουνισμού, δηλαδή του συστήματος εκείνου που καταδυνάστευσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, υποχρεώνοντάς τους στη φτώχεια, για να καλοπερνά η νομεγκλατούρα (η κόκκινη μπουρζουαζία), κάτω από απάνθρωπη διακυβέρνηση δικτατόρων όπως ο Στάλιν που, σαν ψυχρός δολοφόνος μέσα στην παράνοιά του, έστειλε εκατομμύρια Ρώσους και άλλους στο θάνατο, ο Τσαουσέσκου, ο Χόνεγκερ, ο Καντάρ, ο Ζίφκοφ, ο Μπρέζνιεφ και άλλοι ισόβιοι ηγεμόνες αυτού του φιάσκου που ονομάστηκε «υπαρκτός σοσιαλισμός».

Οι «απολογητές» του κομμουνισμού, εφόσον επέλεξαν να είναι «περήφανοι κομμουνιστές», θα πρέπει επίσης να υπερασπίσουν τη “Λαϊκή” Δημοκρατία τς Βόρειας Κορέας, τη γελοία αυτή χώρα, με τον παρανοϊκό νεαρό δικτάτορα, ο οποίος κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του κι απειλεί τώρα την ανθρωπότητα με πυρηνικό πόλεμο.

Αυτή τη χώρα που κρατά το λαό της στο μεσαίωνα και δεν του επιτρέπει ελεύθερη ενημέρωση από τα ΜΜΕ, καθώς λειτουργεί εκεί μόνο ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι (μερικές ώρες τα βράδια) προπαγανδίζοντας υπέρ του δικτάτορα, ενώ απαγορεύει επίσης την πρόσβαση στο ίντερνετ…

Είναι η χώρα που ηττήθηκε στο παγκόσμιο κύπελλο με 2-1 από τη Βραζιλία και έδειξε στην τηλεόραση ότι κέρδισε τη Βραζιλία με 1-0 διότι απλά απέφυγε να δείξει τα γκολ της Βραζιλίας. Περιττό να θυμίσω ότι μετά το παγκόσμιο κύπελλο έστειλε τους ποδοσφαιριστές σε καταναγκαστική εργασία.

Κι όλα αυτά σε αντίθεση με την καπιταλιστική Νότια Κορέα, που είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες του πλανήτη, με παράλληλη ανάπτυξη στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Οι “απολογητές” του κομμουνισμού θα πρέπει επίσης να μας εξηγήσουν για τις τόσο εγκάρδιες επαφές τους με την Κούβα, της οποίας ο δικτάτορας Κάστρο κυβέρνησε τη χώρα για 60 ολόκληρα χρόνια, για να παραδώσει στη συνέχεια την εξουσία … στον αδελφό του! Να μας εξηγήσουν γιατί στη χώρα αυτή υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί στην ενημέρωση και στο ίντερνετ, που μόνο το 2% του πληθυσμού έχει πρόσβαση και γιατί και οι ελάχιστοι που μπαίνουν στο ίντερνετ … παρακολουθούνται από τους ρουφιάνους του καθεστώτος. Γιατί υπάρχουν περιορισμοί στις εξόδους από τη χώρα (όπως εξάλλου υπήρχαν σε όλους τους κομμουνιστικούς παράδεισους, πριν οι λαοί πετάξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας αυτό το καταπιεστικό καθεστώς).

Το να κάνουμε το άσπρο μαύρο στα λόγια προπαγανδίζοντας είναι εύκολο. Δυστυχώς όμως για τους περήφανους κομμουνιστές, οι αποκαλύψεις και οι ζωντανές μαρτυρίες για το τι ήταν (και είναι ακόμη και σήμερα όπου υπάρχει) στην πραγματικότητα το κομμουνιστικό καθεστώς είναι πια τόσο πολλές και τόσο παραδεκτές που απλά οι απολογητές του καταντούν αναχρονιστικοί έως γραφικοί, για να μην πω και το πιο σοβαρό: ότι είναι εχθροί της δημοκρατίας, όταν ουσιαστικά την απορρίπτουν ευαγγελιζόμενοι τις κομμουνιστικές δικτατορίες σαν επίγειους παράδεισους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *