Νικόλας κατεβαίνει – Λιλλήκας ανεβαίνει.

12:37 PM | |

ΝΙΚΟΛΑΣ-ΛΙΛΛΗΚΑΣΟ Νικόλας πριν από 15 μήνες ήταν στην συνείδηση των ψηφοφόρων δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος με ευοίωνες προοπτικές. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ωστόσο δείχνουν ότι αυτοκαταστράφηκε. Έπειτα από μια σειρά λανθασμένων επιλογών σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή του αδυναμία, που κάνει τον λαϊκίστικο αντιπολιτευτικό του λόγο να ακούγεται εντελώς επιτηδευμένος.

Η αίσθηση των πολιτικών παρατηρητών ότι το ΔΗΚΟ χάνει δυνάμεις με αλματώδεις ρυθμούς, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και πάλι από τις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα καταποντίζεται καθώς ο Νικόλας έχει καταστήσει τον εαυτό του διάττοντα αστέρα. Οι πιθανότητές του να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μηδαμινές και προσωπικά εκτιμώ ότι είναι πια σχεδόν αδύνατον να επανακάμψει στην αρχική του δυναμική.

Θυμάστε ότι προεκλογικά ο κ. Λιλλήκας είχε δεσμευτεί ότι δεν θα ίδρυε κόμμα. Τελικά το ίδρυσε, ελκύοντας μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων που τον ψήφισαν στις προεδρικές και ουσιαστικά προκαλώντας τεράστιο κομματικό πρόβλημα σε εκείνους που τον στήριξαν. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν, μέχρι τις επόμενες βουλευτικές, η Συμμαχία Πολιτών να είναι το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, που έχουν έτσι κι αλλιώς κοινές ακροδεξιές προσεγγίσεις σε πολλά ζητήματα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσαγκάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *