ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ…

11:41 AM | |

Διαβάζω στην Offside ότι τα δανεικά κι αγύριστα του κράτους από το Ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέβηκαν στα 8.2 ΔΙΣ. Το 1.2 ΔΙΣ το άρπαξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα άλλα 7 τα προηγούμενα σαΐνια που μας κυβέρνησαν .

Πρόκειται ίσως για την πιο ξεδιάντροπη από όλες τις ληστείες που κάνει ετησίως το κλεφτοκράτος στην τσέπη του εργαζόμενου. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια που κλέβουν κάθε χρόνο, είναι χρήματα που θα μπορούσαν, πριν και μετά την κρίση του 2013, να στηρίξουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα του συνταξιούχου, αλλά η κυβέρνηση Αναστασιάδη προτίμησε να τους μειώσει τις συντάξεις και την ίδια ώρα να ληστέψει και το Ταμείο των συντάξεων.

Σημειώστε ότι όσα παίρνει από τις Κ.Α. η κυβέρνηση δεν λογίζονται ως κανονικό δάνειο. Επαφίεται στην καλή θέληση των κυβερνώντων αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Πάντως η Τρόικα είχε επισημάνει ότι έπρεπε να σταματήσει αυτή η ληστεία και ότι έπρεπε συν τω χρόνω να βρεθεί τρόπος να αρχίσει σιγά σιγά το κράτος να επιστρέφει τα λεφτά. Είναι ωστόσο γνωστό ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εφάρμοσε κατά γράμμα μόνο τις μνημονιακές υποχρεώσεις που αφορούσαν την τσέπη του εργαζόμενου και μας έβαλε να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσαν άλλοι. Τις άλλες υποχρεώσεις που αφορούσαν το μεγάλο κεφάλαιο και τις αντισταθμίσεις προς όφελος του εργαζόμενου, ΔΕΝ τις εφάρμοσε. Εκείνοι δηλαδή που προκάλεσαν την κρίση δεν πλήρωσαν τίποτα και συνεχίζουν από τότε να κάνουν τα ίδια προετοιμάζοντας την επόμενη κρίση.

Νιώθω έντονα την ανάγκη να πω ότι έφτασε ο καιρός να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό ρεύμα που θα έρθει να καθαρίσει τον τόπο από τη βρομιά. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα της ληστείας του Ταμείου των Κ.Α., η θέση μου είναι ότι τα 8.2 δις που λήστεψε το κράτος πρέπει να τα πληρώσει πίσω, όχι φορολογώντας πάλι την τσέπη μας. Δε θα πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα. Να υποχρεωθούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους όσοι πήραν τις κατά καιρούς αποφάσεις γι’ αυτή τη συστηματική ληστεία κι αν δεν έχουν να τα πληρώσουν, να φυλακιστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *