ΝΑΙ, ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ!

1:31 PM | |

Στα ψιλά των εφημερίδων σήμερα η είδηση ότι δεν ανοίγει τελικά το Πολεμικό Μουσείο. Έκαναν πάλι λάθη και προχειρότητες λέει η είδηση και πρέπει να το κλείσουν πριν το ανοίξουν.

Η ίδια θλιβερή ιστορία σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πιάνει να κάνει αυτό το κράτος. Από ένα απλό πεζοδρόμιο, μέχρι το μεγαλύτερο έργο υποδομής, ΤΙΠΟΤΕ κι όταν λέω τίποτε εννοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε δεν ολοκληρώνεται έγκαιρα, μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού του και με τις ποιοτικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί. ΟΛΑ, κι όταν λέω ΟΛΑ εννοώ ΟΛΑ καθυστερούν από μήνες μέχρι χρόνια ολόκληρα να περατωθούν, στοιχίζουν τελικά στην τσέπη μας διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα από τον αρχικό προϋπολογισμό και είναι κατασκευασμένα με ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια μετά να θέλουν επιδιορθώσεις ή κατεδάφιση.

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ ποτέ δεν θεωρείται υπεύθυνος, κανένας δεν πληρώνει αποζημίωση ή πρόστιμο κανένας άχρηστος δεν απολύεται από τη θέση του, κανένας διεφθαρμένος δεν σύρεται στο δικαστήριο για τις μίζες που πήρε για να κάνει τα στραβά μάτια και το άχρηστο κράτος συνεχίζει να κάνει ΤΑ ΙΔΙΑ σε κάθε επόμενο έργο ή σε κάθε επόμενη διαδικασία.

Το μόνο έργο που ολοκληρώθηκε έγκαιρα και μάλιστα πριν την ώρα του κι από τη χαρά της η κυβέρνηση (Χριστόφια) έδωσε και μπόνους, ήταν ο αυτοκινητόδρομος τριπλής πορείας προς τη Λευκωσία, ο οποίος διαβάσαμε πριν μερικούς μήνες ότι βασικά πρέπει να ξηλωθεί και να ξαναφτιαχτεί…

Με άλλα λόγια, έχουμε ένα κράτος παράλυτο και άχρηστο, που δεν κατορθώνει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ, ξέρει μόνο να κατασπαταλεί το χρήμα του φορολογούμενου πολίτη, αλλά με αξιωματούχους που τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Αυτή η άθλια κουλτούρα της πιο υπανάπτυκτης χώρας του κόσμου, είναι η κουλτούρα της κυπριακής μπανανίας, οι πολίτες της οποίας τα βλέπουν όλα αυτά σιωπηλοί, είτε γιατί κάποιοι νομίζουν ότι έτσι είναι παντού σε όλο τον κόσμο τα πράγματα, είτε γιατί άλλοι πιστεύουν ότι “σαν την Κύπρο δεν έσιει”. Είναι πάντως και πολλοί εκείνοι που κάθε φορά που ξεσπά ένα σκάνδαλο, νιώθουν έντονα την ανάγκη να υπερασπιστούν τον πρόεδρο τους και την κυβέρνησή τους, αν προέρχεται από το κόμμα τους. Γι’ αυτό το γράφω και το ξαναγράφω: ότι παθαίνουμε είναι από το κεφάλι μας, γιατί κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

(Σημ.: Το απόκομμα είναι από την εφημερίδα “Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” της 5/11/2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *