Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία…

10:16 PM | |

soldierΑπόψε έμαθα για ένα παιδί που αυτοκτόνησε χριστουγεννιάτικα (πριν λίγες μέρες) σε ένα στρατόπεδο στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Είπαν ότι είχε προβλήματα τον τελευταίο καιρό (μάλλον άσχετα με το στρατό) αλλά στο στρατό εκείνο που έκαναν για να τον … “βοηθήσουν” (λένε κάποιοι) ήταν να του βάζουν κράτηση “πιντωμένη” ώστε να μείνει τελικά μέσα για πάνω από 2 εβδομάδες.

Όταν ήμουν εγώ στο στρατό, θυμάμαι ένα λεπτό, ψηλό, αρρωστιάρικο παιδί, με φανερά ψυχολογικά προβλήματα. Τον είχα βοηθό μου στον εφοδιασμό. Όταν έφυγα, ένα χρόνο μετά, άκουσα ότι αυτοκτόνησε. Τον κατηγόρησαν ότι είχε κλέψει όπλο… Από ότι ξέρω δεν ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης… Εν πάση περιπτώσει, με τις υποψίες και μόνο, τον έδεναν επί 3 ημέρες πάνω στον ιστό της σημαίας κάτω από τη βροχή. Έπειτα τον έστειλαν στα κελιά της στρατονομίας και εκεί μέσα αυτοκτόνησε.

Θα το πω ωμά και χωρίς να με κόφτει για το τι θα πούνε κάποιοι. Και πριν το πω, θέλω να διευκρινίσω ότι εγώ υπηρέτησα την πατρίδα μου, στην Εθνική Φρουρά, για 29 ολόκληρους μήνες (όχι 24), γιατί τόση ήταν τότε η θητεία των Εφ. Αξιωματικών. Λέω λοιπόν και συγχωρέστε με για την αγανάκτησή μου:

Εγώ γαμώ τους στρατούς που σκοτώνουν παιδιά!!! Ναι, γαμώ το γαμημένο το σύστημα που δεν νοιάζεται για τίποτε παρά μόνο για το βόλεμα εκείνων που κάθε φορά κάθονται στις μαλακισμένες τις μαλακές καρέκλες της εξουσίας και δεν νοιάζονται καθόλου για το πώς θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των απλών ανθρώπων αυτού του τόπου, που τους δίνουν την εξουσία.

Αλήθεια ποιους έχει εξυπηρετήσει ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ αυτός ο στρατός, που έχουμε πάνω του ξοδέψει τόσα ΔΙΣεκατομμύρια; Να σας πω εγώ: Πρώτα και καλύτερα εκείνους που έγιναν πολυεκατομμυριούχοι από τις μίζες κι εκείνους που τους έριξαν οι εκατομμυριουχοι μιζαδόροι κανένα κόκαλο για να γλύψουν κι αυτοί!

Σε τι εξυπηρέτησε την πατρίδα αυτός ο στρατός, έτσι όπως είναι; Ρωτώ και περιμένω μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ πρώτα από όλα από εκείνους που υπηρέτησαν σ’ αυτό το στρατό! Είναι κανείς τόσο βλάκας που να πιστεύει ότι αυτός ο στρατός – επαναλαμβάνω, όπως είναι σήμερα- θα σταματήσει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;;;

Η Εθνική Φρουρά υπάρχει γιατί είναι ανάγκη αυτός ο τόπος, έχοντας ακόμη την Τουρκία εδώ με 40 χιλιάδες στρατιώτες, να έχει απέναντί τους μια όσο γίνεται πιο αποτελεσματική άμυνα. Θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστο σώμα και θα μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα, ως ανασχετική δύναμη (έστω για όσο αντέξει) αν ήταν επαγγελματικά στελεχωμένος και σύγχρονα εκπαιδευμένος. Το αν είναι όμως εκπαιδευμένος και αξιόμαχος ο στρατός και αν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, όταν τον χρειαστούμε, σας βεβαιώνω ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ενδιαφέρει.

Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, να πηγαίνουν οι νέοι για 2 ολόκληρα χρόνια στρατό, δεν ξέρω σε ποια άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου συμβαίνει. Αλλά ποιος τολμά να αγγίξει την ιερή αγελάδα της άμυνας, χωρίς να πεταχτούν πάνω οι κρετίνοι και να αρχίζουν να φωνάζουν; Ποιος τολμά να εκσυγχρονίσει την Ε.Φ. χωρίς να θιγούν εκείνοι που ξέρουν ότι, με αυτό το σύστημα, θα φάνε καλά;

Επιτέλους ρε ένας, να πιάσει μια σκούπα και να καθαρίσει όλες τις βρωμιές που μας έχουν ανέβει μέχρι το λαιμό και μας έχουν πνίξει σ’ αυτό τον τόπο!

soldier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *