ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

10:45 AM | |

Σήμερα θα δοκιμάσω το ταλέντο μου ως προφήτης. Μετά που είδα ένα “ρεπορτάζ” σε ιδιωτικό κανάλι, χτες βράδυ, ρισκάρω να προφητέψω ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης θα δώσει στον πρόεδρο Αναστασιάδη την ευκαιρία να γράψει ως πρόεδρος ιστορία. Τι είδους ιστορία, μην με ρωτάτε, δεν ξέρω να πω περισσότερα.

Το φαινόμενο Χαμπιαούρης είναι έτσι κι αλλιώς σπάνιο. Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλον υπουργό αυτής της χώρας  να έχει απασχολήσει τόσες πολλές φορές την κοινή γνώμη μέσα σε πέντε μόνο μήνες.

Ξεκίνησε τη θητεία του διαβεβαιώνοντας τον αρχηγό του ΕΛΑΜ ότι μοιράζεται μαζί του τις ίδιες αξίες, αφήνοντας στην κρίση μας το ποιες αξίες εννοεί, όταν ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής», που επίσης συμμερίζεται τις ίδιες αξίες με το ΕΛΑΜ και τον κ. Χαμπιαούρη, εμφανίζεται σε πολλά βίντεο να εξυμνεί τον Χίτλερ.

Στους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του δεν έμεινε μέρα που δεν τον είδαμε στις ειδήσεις. Τη μια ομιλία εδώ, την άλλη δεντροφύτευση εκεί, την παράλλη εγκαίνια στη Λεμεσό, επίσκεψη στην Πάφο, συνάντηση με τον τάδε, δείπνο με τον δείνα, αναχώρηση για ταξίδι, επιστροφή από ταξίδι και πάει λέγοντας. Η παρουσία του στα ΜΜΕ ήταν περίπου όση εμάς στο Facebook.

Ύστερα ήρθε το τραγικό γεγονός με το παιδί στο Αλεθρικό και μέσα στο σοκ μας, κατάφερε πάλι ο κ. Χαμπιαούρης να γίνει πρωταγωνιστής. Με ένα μαγικό τρόπο κατάφερε να θέσει υπό κατηγορία τον δάσκαλο του παιδιού και το σχολείο κι απείλησε την ηγεσία της ΠΟΕΔ που πήγε στο σχολείο του Αλεθρικού ότι θα τους στείλει αστυνομία να τους συλλάβει αν δεν φύγουν αμέσως από εκεί. Κι όταν αυτοί του έστειλαν ένα SMS σε προσωπικό επίπεδο (διότι γνωρίζονται προσωπικά εδώ και χρόνια) λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να χτίσει καλές σχέσεις με τέτοια συμπεριφορά, κατάγγειλε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι του στέλνουν απειλητικά μηνύματα.

Ύστερα ήρθε εξορθολογισμός, ο οποίος είναι σίγουρα αναγκαίος. Όμως ο κ. Χαμπιαούρης κατάφερε και πάλι με τον μοναδικό του τρόπο να τα τινάξει όλα στον αέρα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Χειρίστηκε με τόση αδεξιότητα το όλο ζήτημα, που προκάλεσε χάος. Μάλιστα έβαλε και λάδι στη φωτιά δίνοντας σε ΜΜΕ την “πληροφορία” ότι τάχα οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να τον βρίζουν, να χτυπούν τα χέρια στο τραπέζι και να φεύγουν χτυπώντας τις πόρτες.

Αφού τα έκανε μαντάρα, αναγκάστηκε να επέμβει ο πρόεδρος Αναστασιάδης για να ξεκινήσει ο διάλογος με όλα τα ζητήματα στο τραπέζι ανοικτά. Την επόμενη μέρα ωστόσο ιδιωτικό κανάλι βγάζει την πληροφορία ότι μετά τη σύσκεψη συνδικαλιστής τράβηξε από το χέρι τον κ. Χαμπιαούρη και τον απείλησε ότι θα τα «τουμπάρουν» όλα αν δεν τους δώσει τον συνδικαλιστικό χρόνο. Φυσικά η «πληροφορία» αυτή, που προφανώς βασίστηκε στην πλούσια φαντασία του κ. Χαμπιαούρη, δυναμίτισε ξανά το κλίμα, που είχε βελτιωθεί μετά την παρέμβαση Αναστασιάδη.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, συμβουλεύω όλους όσοι έρχονται σε διαβούλευση με τον κ. Χαμπιαούρη να μην απευθύνονται ποτέ προς αυτόν σε προσωπικό ή φιλικό επίπεδο, αλλά μόνο τυπικά και αυστηρώς υπηρεσιακά. Να μην τον πλησιάζετε σε απόσταση που τον φτάνει το χέρι σας, διότι μπορεί να πει ότι τον δείρατε. Ούτε σε απόσταση που μπορεί να φτάνουν τυχόν σάλια σας καθώς μιλάτε, διότι μπορεί να πει ότι τον φτύσατε. Γενικώς προσέχετε τα λόγια και τις χειρονομίες σας, αν δεν θέλετε να γίνετε θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Δυστυχώς η ανάγκη του κ. Χαμπιαούρη για αυτοπροβολή ξεπερνά την δύναμη αυτοσυγκράτησης που διαθέτει και πολύ φοβάμαι πως ξεπερνά κατά πολύ και τις δεξιότητές του ως υπουργός.

Η προφητεία μου λοιπόν προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ότι με αυτόν τον υπουργό δεν τα είδε ακόμη όλα.  Έρχονται κι άλλα.  Η κυβέρνησή Αναστασιάδη θα μείνει στην ιστορία, βγάζοντας φήμη, ή όπως λένε στα τούρκικα «nam», ή όπως έλεγαν οι παππούδες μας «νάμιν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *