Μεγάλωσε το “γομάρι” και το φόρτωσε στον επόμενο…

8:00 PM | |

xristofias4Δεν θα δεχόταν ποτέ κούρεμα ο Δημήτρης Χριστόφιας. Απλά η κυβέρνησή του ετοίμασε το νομοσχέδιο για το κούρεμα και το έστειλε στον Ντράγκι, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον επόμενο πρόεδρο. Όλα τα ετοίμασε για τον επόμενο πρόεδρο:

Πήρε δάνειο από τη Ρωσία για να βγάλει κουτσά στραβά το 2012, άσχετα αν τελικά του τελείωσε στον μισό χρόνο.

Έδωσε ενίσχυση στη Λαϊκή για να αντέξει ώσπου να αναλάβει ο επόμενος, αλλά επειδή δεν έφταναν τα λεφτά, την άφησε να ρουφά δισεκατομμύρια ELA.

Έδωσε παράνομα ενίσχυση στις Κυπριακές Αερογραμμές για να μεταθέσει πάλι το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση.

Έφερε την Pimco να αξιολογήσει την κυπριακή οικονομία αντί την Blackrock που ήταν φθηνότερη και της έδωσε δεδομένα τέτοια που έβγαλε έλλειμμα 17 5 δις.

Όταν ο Σιαρλή είπε στον Χριστόφια αυτό τον αριθμό (17.5 δις) μπροστά στους αρχηγούς των κομμάτων, ο Χριστόφιας πετάχτηκε πάνω φωνάζοντας ότι πρώτη φορά ακούει τέτοιο πράγμα…

Όμως φρόντισε να κατεβάσει υποψήφιο έναν νέο πολιτικό που δεν είχε καμία πιθανότητα εκλογής και φόρτωσε στον Αναστασιάδη το “γομάρι” μιας κατεστραμμένης οικονομίας, που ο ίδιος φρόντισε να το μεγαλώσει όσο μπορούσε πριν του το φορτώσει.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για επιστολή του υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Χριστόφια προς τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία τον ενημέρωσε για προτάσεις νόμου που θα κατέθετε η κυβέρνηση για αναδιάρθρωση των τραπεζών με “ίδια μέσα”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *