Μίλα με τους πολίτες, όχι με τους κομματάρχες…

12:27 PM | |

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΕξοχώτατε κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, όταν ξεκινάς για να πας στο Τρόοδος με κατεύθυνση προς Πύργο Τηλλυρίας, δεν ξέρω που ακριβώς θα βρεθείς στο τέλος.

Παρομοίως και με την προσπάθειά σου να φτάσεις σε λύση Διζωνικής Ομοσπονδίας, προσπαθώντας να ικανοποιήσεις εκείνους που δεν θέλουν αυτή τη λύση αλλά μια άλλη, άγνωστη (διότι δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη, σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα των 40 χρόνων, στο τι ακριβώς θέλουν) και επίσης να ικανοποιήσεις εκείνους που θέλουν λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, δηλαδή τη διχοτόμηση (και το γράφουν ήδη σε άρθρα και αναρτήσεις στο ίντερνετ)… πραγματικά πρόεδρέ μου, δεν ξέρω που ακριβώς θα φτάσουμε στο τέλος.

Υποψιάζομαι όμως ότι, μετά από ένα δρομολόγιο αλαλούμ, θα καταλήξουμε στη διχοτόμηση και θα τραβάμε τα μαλλιά μας, όπως τα τραβήξαμε κι άλλες φορές στο παρελθόν, συνεπεία της μόνιμης “σαντανωσιάς” που χαρακτηρίζει τις θέσεις μας.

“Ενότητα” ως προς τη διαχείριση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει, ξέχασέ το! Απλά διότι δεν θέλουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Συνεπώς, αναθεώρησε τον τρόπο που σκέφτεσαι επί του προκειμένου και πάψε να πιστεύεις ότι τα κόμματα εκπροσωπούν τους πολίτες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στα κόμματα κι αν τα ψηφίζουν ακόμη, το κάνουν επειδή δεν έχουν άλλες επιλογές. Δεν έχει νόημα να κάνεις τον τροχονόμο των κομμάτων. Απευθύνσου στον κόσμο, στους πολίτες, που θα πληρώσουν πάλι τη νύφη με πολύ βαρύ κόστος, αν τα πράγματα πάνε στραβά στο Κυπριακό.

Πες μας ποια είναι τα δεδομένα, εξήγησέ μας τι είναι η Διζωνική Ομοσπονδία, ποια είναι τα καλά και τα κακά της. Κάλεσε και τους άλλους που μιλούν για νέα στρατηγική, νέα βάση, νέες κολοκυθιές κτλ να μας εξηγήσουν κι αυτοί τι ακριβώς εννοούν, διότι είναι καλό να διεκδικείς φτάνει να ξέρεις κιόλας τι διεκδικείς… Τέλος εξήγησε στον κόσμο και τι σημαίνει Διχοτόμηση, για να μην φλερτάρει το μυαλό του απλού πολίτη με αυτό το διάβολο που θα καταστήσει τον ελληνισμό στην Κύπρο θλιβερή μειοψηφία, αν μονιμοποιηθεί και επισημοποιηθεί.

Μίλα με τους πολίτες και όχι με τους κομματάρχες… Έτσι κι αλλιώς το υφιστάμενο κομματικό σύστημα έχει τεθεί σε λειτουργία αυτοκαταστροφής και το τοπίο που βλέπουμε σήμερα, θα έχει αλλάξει άρδην στα επόμενα χρόνια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *