Κερδίζεις μόνο όταν ξέρεις τι θέλεις…

11:13 AM | |

kariolou2Άκουγα το πρωί στην εκπομπή της Κατερίνας Ηλιάδη, στο Super Sport FM, τον δήμαρχο της Κερύνειας Γλαύκο Καριόλου. Ναι αυτός είναι ένας πραγματικός αγωνιστής για τα δίκια των Κερυνειωτών. Διότι ξέρει τι θέλει:

  • Δικαίωμα επιστροφής όλων των Κερυνειωτών στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους (ακόμα κι αν η Κερύνεια θα βρίσκεται στην τουρκοκυπριακή περιοχή της χώρας)
  • Ότι δεν θα υπάρχει τουρκικός στρατός και εγγυήσεις.
  • Ότι η λύση θα εγγυάται την ασφάλεια και τα δικαιώματα των Κερυνειωτών και όλων των Κυπρίων, όπως καθορίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Αυτή είναι η λύση που θέλει ο Κερυνειώτης δήμαρχος, αυτή είναι η λύση που θέλουμε κι εμείς που υποστηρίζουμε τη διαδικασία των συνομιλιών και όχι μια “οποιαδήποτε λύση”, όπως κακόβουλα, κακόπιστα και αναισχύντως ψευδόμενοι ισχυρίζονται εκείνοι που δεν θέλουν λύση. 

Αν θεωρείτε άδικο να λέω ότι κάποιοι δεν θέλουν λύση, σας ρωτώ: Όλοι αυτοί που αντιδρούν από το πρώτο δευτερόλεπτο, που κινδυνολογούν επικαλούμενοι σκελετούς και φαντάσματα, που δεν διστάζουν να σερβίρουν ακόμη και σκέτα νέτα ψέματα σε σχέση με την επιδιωκόμενη λύση, που βλέπουν παντού παγίδες και συνωμοσίες, αλλά δεν βλέπουν τις τραγικές συνέπειες της κατοχής που χάσκουν σαν άβυσσος μπροστά στα μάτια μας, δεν ενοχλούνται καθόλου από την παρουσία της Τουρκίας με 40 χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες και με εκατοντάδες χιλιάδες έποικους μέσα στα σπίτια μας, πείτε μου ποιον πείθουν ότι θέλουν λύση; 

Αυτοί που θυμήθηκαν τώρα, σε τούτη την κρίσιμη στιγμή, να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τις συμφωνίες που κάναμε με την άλλη πλευρά κι έχουν επάνω τις υπογραφές των Μακαρίου, Κυπριανού και Παπαδόπουλου, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου τις οποίες οι ίδιοι ενέκριναν, χωρίς να εισηγούνται κάτι το συγκεκριμένο (απλά να πάμε και να παρουσιαστούμε στις συνομιλίες σαν διχασμένες προσωπικότητες που συμφωνούν τη μια και την άλλη μετανιώνουν και δεν ξέρουν τι θέλουν), πείτε μου ποιον πείθουν ότι θέλουν λύση;

Ο αγώνας για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία στο Κυπριακό, που θα διασφαλίσει την επιβίωση και την προκοπή μας σε τούτο τον τόπο και θα μας επιτρέψει να ζήσουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον, εμείς και τα παιδιά μας, θα γίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να επιτύχουμε, πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε. Σημείο προς σημείο. Να μην μας ξεφύγει τίποτα. Έτσι θα γίνει ο αγώνας μας κι όχι με τα κούφια κι ανώφελα συνθήματα, που συντηρούν και διαιωνίζουν τη διχοτόμηση και χωρίς αμφιβολία θα μας οδηγήσουν σε άλλη μια μεγάλη ήττα όπως τις προηγούμενες που έχουμε υποστεί με τα μυαλά μας στα σύννεφα.

Ο δήμαρχος της Κερύνειας κι όσοι άλλοι εστιάζουν την προσοχή τους στο συγκεκριμένο κι όχι στο αόριστο και στο έωλο, προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στον τόπο σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, που αντιμετωπίζουν ακριβώς από τους ίδιους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε το αύριο γεφυρώνοντας τις όποιες διαφορές μας στο χτες. Τώρα είναι η ώρα της λύσης. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *