Κανένα παλάτι στα χέρια τραπεζίτη!

3:23 PM | |

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ 2Κάπως έτσι θα γίνει ενόσω δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τους εκατομμυριούχους μεγαλοφειλέτες να πληρώσουν τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε. Ενόσω δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα παλάτια και τη χλιδή τους.

Σωστό και δικαιότατο να προσπαθήσουμε όλοι να προστατέψουμε το σπιτάκι του απλού ανθρώπου που έχασε τη δουλειά του, ή τον μικροεπιχειρηματία που τον χτύπησε η κρίση. Αλλά για να τον προστατέψουμε πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσουν τα δάνειά τους εκείνοι που ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώσουν και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Αν δεν μαζευτούν τα λεφτά που χρωστάνε οι πλούσιοι, κανένας απλός άνθρωπος δεν θα τη γλυτώσει.

Για να υποχρεωθούν οι εκατομμυριούχοι να πληρώσουν, πρέπει να περάσει νόμος από τη βουλή. Αν δεν περάσει νόμος από τη Βουλή, οι εκατομμυριούχοι θα την γλυτώσουν και θα πληρώσουμε τα σπασμένα τους εμείς οι απλοί άνθρωποι, είτε χρωστάμε είτε όχι. Επομένως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και να περάσει νόμος περί εκποιήσεων, οπωσδήποτε!

Όσοι προσπαθούν να βρουν λύση δείχνουν επιτέλους στοιχειώδη υπευθυνότητα. Όσοι απλά με το σύνθημα “κανένα σπίτι σε τραπεζίτη” δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν νόμο, είναι σαν να λένε ότι θα αφήσουν τους εκατομμυριούχους απείραχτους και μόνο αυτούς.

Χωρίς λύση του Κυπριακού, σύντροφοι του ΑΚΕΛ, μάς μένει η διχοτόμηση. Παρομοίως, χωρίς νόμο για τις εκποιήσεις, οι εκατομμυρούχοι – που δανείστηκαν κι έβγαλαν τα λεφτά έξω – παραμένουν ανενόχλητοι και το πρόβλημα μένει φορτωμένο στην καμπούρα του λαού… Σταματήστε να μιμείστε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι εδώ δεν είναι Ελλάδα. Ο Κύπριος έχει πολύ διαφορετική νοοτροπία και τιμωρεί το λαϊκισμό. Πολύ περισσότερο αν νιώσει ότι έχει εξαπατηθεί με λαϊκίστικα συνθήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *