Καλά μου προβατάκια, εμείς φταίμε!

5:36 PM | |

ΠΡΟΒΑΤΑΠροϋπολογίστηκε για 78 εκατομμύρια. Πληρώσαμε ήδη 31 (εκατομμύρια, όχι πασατέμπο) παραπάνω. Οι εργολάβοι ζητούν άλλα 35 (εκατομμύρια όχι πασατέμπο)…

Αυτό που συνέβη με το Αποχευτικό της Πάφου είναι κάτι συνηθισμένο βέβαια για το τριτοκοσμικό αυτό το κράτος που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία. Σχεδόν όλα τα δημόσια έργα προϋπολογίζονται με ένα άλφα ποσό και στη συνέχεια το ποσό πολλαπλασιάζεται αναλόγως του μεγέθους του έργου και φυσικά αναλόγως του πόσοι θα φάνε μίζες και μέχρι πόσα εκατομμύρια θα “πουτζιάσει” ο καθένας.

Ναι είναι όλα αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας, ακόμη κι αυτά τα αισχρότατα που ακούμε, ότι δηλαδή λεφτά μεταφέρονταν με σακούλες κι ότι πήραν λέει το “αππάιν” τους (“καθαρά και μη διαπλεκόμενα”) κόμματα, ποδοσφαιρικές ομάδες και φυσικά διάφορα πρόσωπα που έπρεπε, ως είθισται, να φαν να σκάσουν.

Επαναλαμβάνω κάτι που έχω γράψει πολλές φορές. Ότι μας κάνουν σε τούτο τον τόπο μας αξίζει. Διότι τα κοιτάμε όλα αυτά τα ανήκουστα απαθείς, σαν καλά προβατάκια και δεν βγαίνουμε όλοι στους δρόμους, να αναγκάσουμε όλους όσοι διαπλεκόμενοι κατέστρεψαν αυτή τη χώρα εθνικά, οικονομικά και ηθικά να παραιτηθούν και μετά να τους κλείσουμε στη φυλακή με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *