ΚΑΘΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ

2:58 PM | |

Την περασμένη Κυριακή ο Ν. Παπαδόπουλος έκανε μια ομιλία, στην οποία είπε, ως συνήθως, κάμποσα ψέματα. Το πιο καταπληκτικό όμως ψέμα ήταν εκείνο με τον Ακιντζί που θα μας διορίζει τους Ελληνοκύπριους βουλευτές. Έχει λοιπόν από εκείνη την ημέρα που, αντί το γελοίο αυτό ψέμα να κοπεί εκ ρίζας, έβγαλε και παραπούλια. Για να μας αποδείξουν ότι το ψέμα του κ. Παπαδόπουλου είναι αλήθεια, ο ίδιος και το επιτελείο του ανέσυραν ένα έγγραφο που ουσιαστικά αποδεικνύει ότι ο κ. Παπαδόπουλος είπε ψέματα. Με άλλα λόγια έχουμε εδώ δεύτερο ψέμα: Ότι τάχα το έγγραφο τον επιβεβαιώνει, ενώ το στην πραγματικότητα τον διαψεύδει. Αλλά δεν έμειναν μόνο σ’ αυτά τα δύο ψέματα. Εμπλούτισαν το παραμύθι και με άλλα. 

Καμώθηκαν ότι ξέχασαν για ποιο θέμα μιλούσαμε, προσπέρασαν δηλαδή το αρχικό χοντροειδέστατο ψέμα του Παπαδόπουλου με τον Ακιντζί που θα μας διορίζει τους βουλευτές και ξεκίνησαν να ανασύρουν από το έγγραφο άλλα φαντάσματα: ότι ο Αναστασιάδης συμφώνησε, λέει, “να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να βάλει στη θέση της δύο συμπροέδρους” και ότι “θα έχουμε μεταβατικές περιόδους αορίστου χρόνου” και διάφορες άλλες πελλάρες που τις ακούς και λες δεν γίνεται! Όχι, δεν γίνεται ρε μαλάκα μου να συμβαίνει ακόμη αυτό το πράγμα στην Κύπρο του 2017.

Δεν γίνεται ακόμη να μας θεωρούν τόσο κάφρους και μάλιστα να μας λένε με θράσος χιλίων πιθήκων ότι αυτό είναι το “νέο ήθος και η αξιοπιστία που θα αποκαταστήσουν στην πολιτική ζωή του τόπου” όταν θα μας κυβερνήσουν.  Πρώτο, το έγγραφο που επικαλέστηκαν είναι ξεπερασμένο. Δεύτερο, οι θέσεις που επικαλούνται είναι της τουρκικής πλευράς. Τρίτο, η ελληνική πλευρά δεν έχει αποδεχτεί την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου και άρα όσα λένε είναι “κουβέντες της απάνω Τζυρκατζής”.

Η ουσία είναι ότι για πολλοστή φορά ο κ. Ν. Παπαδόπουλος και το επιτελείο του συλλαμβάνονται να λένε ψέματα. Τερατώδη ψέματα. Για το πιο κρίσιμο ζήτημα αυτού του τόπου, που είναι το Κυπριακό. Μα το να παίζεις μικροπολιτικά παιχνίδια μ’ αυτό το ζήτημα είναι σαν να ανεβαίνεις με τα τσαρούχια πάνω στην Αγία Τράπεζα και να χορεύεις για επίδειξη.  Διότι το Κυπριακό αφορά το μέλλον εμάς και των παιδιών μας και συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να παίζουν μ’ αυτό οι πρωταγωνιστές κι οι κομπάρσοι της εγχώριας κακόγουστης πολιτικής κομέντια ντελ άρτε.

Ο ναζιστής υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, έλεγε ότι “όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα γίνει”. Γενικά το ψέμα αποτελούσε τρόπο παραγωγής πολιτικής για τους Ναζί, όπως και για όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Κάποια στιγμή όμως τα ναζιστικά ψέματα τελείωσαν. Πνίγηκαν στο αίμα 70 εκατομμυρίων ανθρώπων. Διότι, όπως λέει κι ο σοφός μας λαός, “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Ας τα έχουν λοιπόν υπόψη τους αυτά εκείνοι που μας πήραν για κορόϊδα. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *