ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.;

12:17 PM | |

Παρενέβη λοιπόν, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου για να κάνει Κύπριο και Ευρωπαίο πολίτη έναν από τους μεγαλύτερους απατεώνες στον κόσμο. Προμοτάροντας το διεθνές αυτό λαμόγιο, ο μακαριώτατος δεν παρέλειψε να περιλάβει και τον Ιησού Χριστό στην επιστολή που έστειλε στον τότε υπουργό Σωκράτη Χάσικο, αφού την οποία υπογράφει ως “Ευχέτης προς Κύριον”.

Το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, αντί να ακολουθήσει τις νενομισμένες διαδικασίες, έκανε αυτό που ήθελε “ο ευχέτης προς Κύριον”, ενώ, αν το έψαχνε λίγο, θα ήξερε με ποιον είχαμε να κάνουμε. Παρόλα αυτά και για το χατήρι του αρχιεπισκόπου, παρακάμφθηκαν οι διαδικασίες, προχώρησε η υπόθεση και το Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Αναστασιάδη έδωσε διαβατήριο σε έναν παγκόσμιο αστέρα του οικονομικού εγκλήματος.

Η Κύπρος υπήρξε για πολλά χρόνια πλυντήριο μαύρου χρήματος. Το 2003 έγινε εδώ το μεγαλύτερο ξέπλυμα όλων των εποχών, όταν ο δικτάτορας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς έκλεψε κυριολεκτικά το υστέρημα του σερβικού λαού και το ξέπλυνε στην Κύπρο, σε συγκεκριμένη τράπεζα και σε συνεργασία με συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, το αντάλλαγμα του οποίου παραμένει άγνωστο. Η υπόθεση εκείνη, που τέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ψύχρανε τις σχέσεις της Κύπρου με τη Σερβία.

Το ξέπλυμα πολλών άλλων βρόμικων κεφαλαίων συνεχίστηκε, με την ίδια τράπεζα να αποτελεί σταθερά τον πρόθυμο πλύντη. Το κούρεμα του 2013 και το κλείσιμο της τράπεζας δεν είναι διόλου άσχετο με αυτή τη δραστηριότητα και το βέβαιο είναι ότι δεν ήταν μόνο οι Ευρωπαίοι τιμωροί μας εκείνο το καιρό, αλλά και οι Ρώσοι, καθώς ο Πούτιν ήθελε να δώσει ένα γερό χαστούκι στους Ρώσους μεγιστάνες τους οποίους εκκλιπαρούσε για χρόνια να επιστρέψουν τα κεφάλαιά τους στη Ρωσία, αλλά εκείνοι προτιμούσαν να τα έχουν και να τα ξεπλένουν σε φορολογικούς παράδεισους όπως η Κύπρος.

Τα τελευταία χρόνια ανακαλύψαν οι ηγέτες μας άλλο τρόπο να φέρουν χρήματα στην Κύπρο: με την παραχώρηση ευρωπαϊκού διαβατηρίου σε ξένους μεγιστάνες. Όπως ήταν επόμενο, όποιος από αυτούς δεν μπορεί να αποταθεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γιατί θα τον αποκλείσουν, έρχεται και παίρνει διαβατήριο στην Κύπρο. Τα ανταλλάγματα, εάν υπάρχουν, παραμένουν άγνωστα, για εκείνους που κάνουν τα στραβά μάτια και παρακάμπτουν τις διαδικασίες και τους νόμους, για να δώσουν διαβατήρια σε απατεώνες. Εκτός αν πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτοί οι απατεώνες ακολουθούν τις διαδικασίες με θρησκευτική ευλάβεια και τους δίνονται τα διαβατήρια κανονικά και με το νόμο.

Πάντως για άλλη μια φορά αυτή η χώρα κι εμείς, οι πολίτες της, βρισκόμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στη διεθνή κοινότητα, από περίεργες αποφάσεις εκείνων που μας κυβερνούν. Το γεγονός ότι δε βάζουμε μυαλό και παραμένουμε μια μικρή χώρα-λαμόγιο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ξέρω τι άλλες συνέπειες θα έχει στο μέλλον πάνω σ’ εμάς και στα παιδιά μας. Αλλά ό,τι και να πάθουμε θα είναι από το κεφάλι μας, ενόσω σωπαίνουμε και δεν κάνουμε τίποτα για να τερματίσουμε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *