Θέλουν την Τουρκία εγγυήτρια και Τ/κ αντιπρόεδρο με βέτο;

11:44 AM | |

DIXOTOMISI SIMAIESΕπειδή διαβάζω συχνά πυκνά απόψεις ότι πρέπει να σταματήσουμε να συνομιλούμε για Διζωνική Ομοσπονδία και να επιμένουμε στην επιστροφή των ΤΚ στην Κυπριακή Δημοκρατία θα ήθελα να πω το αυτονόητο:

Ας διαβάσουν όσοι υποστηρίζουν αυτή τη θέση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη Συνθήκη Εγγυήσεως. Να θυμηθούν ότι:

1. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει την Τουρκία ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ με δικαίωμα ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ.

2.Ότι έχει αντιπρόεδρο Τουρκοκύπριο με δικαίωμα ΒΕΤΟ, που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του κράτους.

3. Ότι έχει Τουρκοκύπριους υπουργούς και βουλευτές και 30% ποσόστωση των ΤΚ στη Δημόσια Υπηρεσία.

4. Χωριστούς δήμους σε ΟΛΕΣ τις πόλεις της Κύπρου (Λευκωσία, Λεμεσό, Αμμόχωστο, Λάρνακα, Πάφο, Κερύνεια).

Αν τους αρέσει αυτό το σύστημα παραπάνω από την Διζωνική Ομοσπονδία, εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα (η λογική μου βέβαια διερωτάται πώς θα συμφωνήσουμε κάτι τέτοιο με την άλλη πλευρά όταν το απορρίπτει χωρίς συζήτηση, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Αν όμως εννοούν ότι θέλουν την Κυπριακή Δημοκρατία όπως είναι τώρα, που λειτουργεί δηλαδή με το Δίκαιο της Ανάγκης, με ανενεργά αρκετά άρθρα του Συντάγματός της, δηλαδή αν προτιμούν την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Κύπρου, ας το πουν επιτέλους καθαρά κι ας πάψουν να ταλαιπωρούν τη νοημοσύνη και τον πατριωτισμό μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *