Η Κύπρος είναι ανεξίθρησκη και πολυπολιτισμική, κ. Χάσικε!

7:06 PM | |


ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΙΔΙΗ Κύπρος ήταν πάντοτε και εξακολουθεί να είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Σε τούτο τον τόπο έζησαν μαζί αρμονικά για αιώνες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι καθώς και Χριστιανοί διαφόρων δογμάτων. Ο κ. Χάσικος, ως υπουργός της συνταγματικά ανεξίθρησκης Κυπριακής Δημοκρατίας, όφειλε αυτό το γεγονός να το γνωρίζει και να το σέβεται κι όχι να ισχυρίζεται ότι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι μπορούν να ενταχθούν αρμονικά στην κυπριακή κοινωνία!

Σε μια χώρα με τόσα μουσουλμανικά τεμένη (στις ελεύθερες περιοχές), ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το τέταρτο σημαντικότερο προσκύνημα των μουσουλμάνων, το τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα και στην οποία βρίσκονται ήδη ως εργαζόμενοι δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, βουδιστές, καθολικοί κτλ κτλ, είναι ατυχέστατο ο κ. Χάσικος να δηλώνει ότι μόνο χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες μπορεί να δεχτεί η Κύπρος. 

Οι Κύπριοι είναι συγκλονισμένοι με το ανείπωτο ανθρώπινο δράμα στη γειτονική μας Συρία και σε άλλες γωνιές του πλανήτη κι είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν με αγάπη τους πονεμένους ανθρώπους, χωρίς να τους ξεχωρίζουν σε σχέση με τη θρησκεία τους ή το χρώμα του δέρματός τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *