Η Ευρώπη, οι “κακοί ξένοι”, ο Τσίπρας και ο Γλέζος.

2:20 PM | |

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ“Δεν είμαι από τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι για όλα τα δεινά της πατρίδας μου ευθύνονται οι κακοί ξένοι. Η Ελλάδα έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας επειδή για πάρα πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δημιούργησαν ένα κράτος πελατειακό, ενίσχυσαν τη διαφθορά, ανέχθηκαν ή και ενίσχυσαν τη διαπλοκή της πολιτικής με την οικονομική εξουσία, άφησαν ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή του μεγάλου πλούτου.”

Πρόκειται για απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι όχι  από δικό μου άρθρο, παρόλο που θα μπορούσε να ήταν όντως ένα copy – paste από δικό μου άρθρο. 

Το γράφω για εκείνους που έφτασαν στο σημείο να προσπερνούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά, όλες τις κακοδαιμονίες και τις παθογένειες του συστήματος, όλα δηλαδή όσα καταγγέλλει στο πιο πάνω απόσπασμα ο Αλέξης Τσίπρας ως αιτίες για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Το γράφω για εκείνους που καταλογίζουν την ευθύνη μόνο στους “κακούς ξένους” φτάνοντας στο σημείο να δαιμονοποιούν ακόμη και την έννοια της ενωμένης Ευρώπης. 

Την περασμένη εβδομάδα έγραψα ότι η Ελλάδα γέννησε την Ευρώπη και μαζί πρέπει να προχωρήσουν. Σήμερα είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα και ο Μανώλης Γλέζος, στο Ευρωκοινοβούλιο. “Η Ελλάδα γέννησε την Ευρώπη. Δεν σας χαρίζουμε λοιπόν την Ευρώπη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *