Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΙΟΥΝΙΣΜΟΥ

10:25 AM | |

Τα κόμματα του ούτω καλούμενου “ενδιάμεσου χώρου” διαβουλεύονται, λέει, για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, καθώς τους ενώνει κοινή γραμμή στο Κυπριακό. Κοινή γραμμή δηλαδή για το πώς ΔΕΝ θα λυθεί το Κυπριακό, ώστε να διαιωνίζεται, μέχρι την οριστική νομιμοποίησή της, η διχοτόμηση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κοινή γραμμή όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και μαζί με τους Γκρίζους Λύκους, το ντενκτασικό κατεστημένο και το βαθύ κράτος της Τουρκίας.

Όχι δεν καθόλου υπερβολικό αυτό που γράφω. Είναι απλά η αλήθεια: Μόνο στο πως ΔΕΝ θα λυθεί το Κυπριακό συμφωνούν μεταξύ τους και με τους Τούρκους. Στο πώς θα ΛΥΘΕΙ διαφωνούν και μεταξύ τους και με τους Τούρκους (ή τουλάχιστον έτσι λένε δημόσια).

Καθημερινά βγάζουν ανακοινώσεις ή κάνουν δηλώσεις μηδενίζοντας κι απορρίπτοντας τα πάντα, τις πλείστες φορές διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Είναι η γνωστή παλιά πονεμένη ιστορία που ζούμε εδώ και 43 χρόνια. Με τη δική τους συνδρομή και τις αφορμές που της έδιναν, η Τουρκία κατάφερε να κρατά την Κύπρο μοιρασμένη από το 1974 μέχρι σήμερα και να ελπίζει στην οριστική διχοτόμηση. Ναι, λοιπόν, είναι αλήθεια ότι στο να υπονομεύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού έχουν κοινή γραμμή.

Αλλά στο πιο σημαντικό ζήτημα, για την επιβίωση του ελληνισμού σε τούτο τον τόπο, που είναι το πώς θα λυθεί το Κυπριακό, διαφωνούν. Διότι ΕΔΕΚ, Συμμαχία, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι απορρίπτουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως βάση λύσης ενώ το ΔΗΚΟ την υποστηρίζει. Πού είναι λοιπόν η κοινή γραμμή, όταν διαφωνούν στο πιο ουσιαστικό, που εξναιη μορφή της επιδιωκόμενης λύσης; Η απάντηση είναι πολύ απλή:

Για τους εραστές της προεδρικής καρέκλας και τους επίδοξους αυλικούς και παρακοιμώμενους, το πώς θα λυθεί το Κυπριακό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια που δεν τους απασχολεί. Αφού έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην λυθεί ποτέ. Ανεξαρτήτως κόστους. Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *