Πώς λύνεται ο γρίφος της άγνωστης “καλής λύσης” που θέλει η ΕΔΕΚ…

11:34 AM | |

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ -ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΟ αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ήταν σήμερα στα ραδιόφωνα για να εξηγήσει την ορθότητα της ενέργειας του κ. Σιζόπουλου να αποκαλύψει (αποσπασματικά) απόρρητα έγγραφα του ούτω καλούμενου “εθνικού συμβουλίου”. Κοντολογής είπε ότι η ΕΔΕΚ ενημερώνει έγκαιρα το λαό, διότι θέλει να έρθει μπροστά μας μια καλή λύση, για να πούμε “ναι” στο δημοψήφισμα. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της … ολοκληρωμένης ενημέρωσης, ο κ. Σιζόπουλος επέλεξε να παρουσιάσει στο λαό μόνο εκείνα τα σημεία που ο ίδιος ερμηνεύει ή παρερμηνεύει ως αρνητικά. 

Είναι γνωστό βεβαίως ότι η ΕΔΕΚ έχει απορρίψει τη βάση λύσης που έχουμε συμφωνήσει (με τις υπογραφές των Μακαρίου, Κυπριανού και Παπαδόπουλου), τη λύση δηλαδή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Έχει απορρίψει γενικώς αυτά που συζητιούνται στις συνομιλίες. Διότι η ΕΔΕΚ θέλει μια άλλη λύση, η οποία προς το παρόν παραμένει άγνωστη, αφού δε λέει στο λαό ποια μορφή θα πρέπει να έχει αυτή η λύση και πώς θα επιτευχθεί. Στο μεταξύ και μέχρι να αποφασίσει η ΕΔΕΚ τι  θέλει, η τουρκική κατοχή της Κύπρου θα συνεχίζεται, με την παρουσία εδώ 43 χιλιάδων πάνοπλων Τούρκων στρατιωτών και η ντε φάκτο διχοτόμηση θα παγιώνεται και θα μονιμοποιείται, χρόνο με το χρόνο.

Φαντάζομαι όμως ότι η ΕΔΕΚ ψάχνεται διαρκώς και προβληματίζεται για να βρει επιτέλους την “καλή λύση”, στην οποία ο λαός θα πει το “ναι”.  Αναζητώτας τους προβληματισμούς του Κωστή Ευσταθίου στο “χρονολόγιό” του στο Facebook, βρήκα ένα άρθρο που δημοσίευσε αμέσως μετά το “Κοινό Ανακοινωθέν” Αναστασιάδη – Έρογλου. Επισημαίνοντας ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ ότι το Κυπριακό εισέρχεται στην τελική του φάση, μας πρότεινε για να διαβάσουμε ένα άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος εισηγείται να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι των συνομιλιών και να υποστηρίξουμε τη λύση δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο.

Με άλλα λόγια ο κ. Ευσταθίου μας πρότεινε ένα άρθρο που εισηγείται να παραχωρήσουμε την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Μόρφου και όλη την κατεχόμενη πατρίδα μας στην Τουρκία, να αναγνωρίσουμε δηλαδή πρώτοι εμείς επίσημα το σημερινό ψευδοκράτος ως μια άλλη χώρα από την Κυπριακή Δημοκρατία, διαφυλάσσοντας έτσι την κρατική μας οντότητα…

Παρακολουθώντας λοιπόν τους προβληματισμούς της ηγεσίας της ΕΔΕΚ, κατανοώ γιατί δεν μας λένε τι θέλουν, γιατί δεν προτείνουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο προσπαθούν να αποδείξουν πόσο “κακή” είναι η λύση που συζητάμε. Προφανώς θέλουν να αφήσουμε το χρόνο να μας οδηγήσει από μόνος του στην “καλή λύση” που έχουν στο νου τους. 

1β11γ23ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *