Δύο χρόνια από την αρχή του τέλους…

10:43 AM | |

ÁÃÁÍÁÊÔÉÓ̸ÍÏÉ - ÁÖÕÐÍÉÓ̸ÍÏÉ - ÅÊÄÇËÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓΔύο χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη 13 ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, πληρώνοντας την αναλγησία ενός ετοιμόρροπου κράτους, καταφαγωμένου από το σαράκι της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ενός κράτους από το οποίο είχε καιρό πριν εξοστρακιστεί η ηθική τάξη, για να καταλάβει με θράσος τη θέση της η ασυδοσία, που μετάλλαξε τις αξίες σε άπληστα τέρατα της ιδιοτέλειας.

Το πρωί της 11ης Ιουλίου 2011 εξερράγη η φούσκα της επίφασης και της επιτήδευσης μέσα στην οποία επωάζονταν, γεννιόνταν και εκτρέφονταν οι μύκητες του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, που απομυζούσαν τον κόπο, το μόχθο και τα όνειρα αυτού του λαού. Ενός ταλαιπωρημένου λαού, που για μισό αιώνα τώρα άγεται και φέρεται  σε πολιτικές περιπέτειες, πολέμους και οικονομικά σκάνδαλα, βιώματα που τα πλήρωσε με αιματηρές θυσίες, σχεδόν μόνιμα ποδηγετούμενος από ηγέτες ανίκανους μεν πολιτικά, εξαιρετικά επιδέξιους ωστόσο στις μανούβρες της διαπλοκής, πολιτικάντηδες που τον κορόιδεψαν ασύστολα, τον εξαπάτησαν και τον έσυραν τελικά στο χείλος της αβύσσου.

Διότι η εκκωφαντική έκρηξη εκείνου του πρωινού ήταν απλά η απαρχή της κατάρρευσης, η φοβερή κλαγγή της επέλασης του χάους, στο απόλυτο σκοτάδι του οποίου βρεθήκαμε να αιωρούμαστε λίγους μήνες αργότερα, αναζητώντας απελπισμένοι έξοδο κινδύνου…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *