Δραχμή, για να αγοραστεί φτηνά η Ελλάδα…

12:54 PM | |

Πολίτες περιμένουν έξω από ΑΤΜ τράπεζας στην Αθήνα για να κάνουν ανάληψη χρημάτων ξημερώματα Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου για την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

Τελικά η ιδέα της δραχμής δεν φαίνεται να ανησυχεί και πολύ τους Έλληνες.  Ναι, το βλέπω πια στα οργισμένα μάτια του μονίμως πεπλανημένου θύματος και στο σαρκαστικό μειδίαμα του ατσίδα που περιμένει τη δραχμή για να κάνει γερή μπάζα. Πιο γερή κι απ’ ότι θα μπορούσε να του αποδώσει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φούσκα στον πλανήτη. 

Μίλησα με Έλληνες επιχειρηματίες. Είναι περίεργα ήρεμοι. Γιατί; Διότι οι αυτοί, οι πολυεκατομμυριούχοι, έβγαλαν ήδη τα λεφτά τους έξω από τη χώρα και περιμένουν. Μέσα στις τράπεζες έχουν μείνει μόνο οι πενταροδεκάρες του απλού κοσμάκη.

Με την έξοδο στη δραχμή και την υποτίμηση, που οπωσδήποτε θα ακολουθήσει, οι πενταροδεκάρες θα εξανεμιστούν, διότι η αξία τους θα πάει από το μισό και κάτω. Όπως κι η αξία των μισθών. Ένας που παίρνει σήμερα 800 ευρώ, η αξία του μισθού του σε δραχμές θα γίνει 400 ή 300 ή 200 ευρώ.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή τα δισεκατομμύρια που βγήκαν έξω θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην Ελλάδα με διπλάσια και πάνω αξία. Ένας δηλαδή που έβγαλε 1 δις έξω, θα το φέρει πίσω με την αξία του σε δραχμές να ισοδυναμεί με 2 ή 3 ή 4 δις.

Τι θα γίνει; Ο απλός Έλληνας εργαζόμενος, με μισθό πείνας, για να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά του και να σπουδάσει τα παιδιά του, θα αναγκαστεί να πουλήσει όσα όσα ό,τι του απέμεινε από το βιος του. Ό,τι έχει και δεν έχει. Η Ελλάδα θα πωληθεί απ’ άκρη σ’ άκρη στους (επιτήδειους) ντόπιους και στους ξένους κεφαλαιοκράτες. Θα γίνει η τριτοκοσμική χώρα των δισεκατομμυριούχων και των δούλων.

Αλλά θα έχει απαλλαχθεί από τους Ευρωπαίους! Αυτούς τους ξένους, τους πάντα κακούς, τους συνωμότες, τους βυσσοδομούντες (κατά τον Ζουράρι), εκείνους που δεν κοιμούνται τις νύχτες καταστρώνοντας ύπουλα σχέδια για να καταστρέψουν τον ελληνισμό.

Πρώτοι και καλύτεροι τους δαχτυλοδείχνουν οι ντόπιοι απατεώνες. «Εκείνοι, οι ξένοι, τα φταίνε όλα», λένε στον “πόπολο” κι ο “πόπολος” μαίνεται εναντίον σκοτεινών δυνάμεων που δεν μπορεί να φτάσει, δεν μπορεί να αγγίξει, δεν μπορεί να λιντσάρει. Αφήνοντας την ίδια στιγμή απείρακτο και στην απόλυτη ησυχία του το μαφιόζικο κατεστημένο της χώρας, που πραγματικά ευθύνεται για τη διάλυση και την καταστροφή.

Να το πω κι αλλιώς; Όλοι εκείνοι που για δεκαετίες μάζευαν από το υστέρημα του λαού το βρόμικο χρήμα της διαφθοράς, έβγαλαν ήδη έξω τα κλεμμένα και τώρα περιμένουν τη δραχμή για να αγοράσουν με τα κλεμμένα την Ελλάδα.

Με τις ενέργειες μιας αριστερής κυβέρνησης και με τα χειροκροτήματα χιλιάδων ιδεολόγων αριστερών, που μαζί με τους ακροδεξιούς καιροσκόπους, γίνονται τα εύκολα και πρόθυμα θύματα, πρώτα της πειθούς κι έπειτα της άγριας εκμετάλλευσης, από την κάθε – κατά καρούς – στυγνή κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *