ΔΙΚΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

2:33 PM | |

Ο Ν. Παπαδόπουλος έμεινε έξω από τον β’ γύρο των προεδρικών, αφού απέτυχε να πείσει το εκλογικό σώμα και πρωτίστως τους ψηφοφόρους των κομμάτων που τον υποστήριξαν, ότι μπορεί να κυβερνήσει την Κύπρο. 

Την επομένη της αποτυχίας του, είχε την έντιμη, αξιοπρεπή και δημοκρατική επιλογή να αποστραφεί τις γνωστές αλλοτινές αριβίστικες συμμαχίες μεταξύ α’ και β’ γύρου, για ανταλλαγή υποστήριξης με υπουργεία και άλλα πόστα, να διατυπώσει τη διαφωνία του και με τους δύο προκριθέντες υποψήφιους και να καλέσει τους ψηφοφόρους να κάνουν αυτό που τους υποβάλλει η συνείδησή τους. 

Αντί γι’ αυτό όμως, ο Ν. Παπαδόπουλος επέλεξε να μποϊκοτάρει τη δημοκρατία και με μια πρωτοφανή για τα δημοκρατικά θέσμια απόφαση κάλεσε το εκλογικό σώμα να μην ψηφίσει κανένα, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προτροπή προς τους ψηφοφόρους είτε να μην πάνε καθόλου στις κάλπες είτε να πάνε αλλά να ρίξουν οπωσδήποτε λευκό. Για δεύτερη φορά μέσα σε επτά ημέρες ωστόσο απέτυχε να πείσει τον λαό. Ακόμη κι οι ψηφοφόροι του δικού του κόμματος τού γύρισαν την πλάτη, ψηφίζοντας κατά 50% Αναστασιάδη και κατά 35% Μαλά.

Αν ζούσαμε σε μια χώρα με γνήσιο δημοκρατικό ήθος, ο Ν. Παπαδόπουλος θα είχε ήδη ανακοινώσει για λόγους πολιτικής ευθιξίας την παραίτησή του και στη συνέχεια θα καλούσε τους συνεργάτες του για ανάλυση της αποτυχίας, με διάθεση αυτοκριτικής. Αντίθετα και καθώς ζούμε στην Κύπρο, ο Ν. Παπαδόπουλος παραπέμπει σήμερα το απόγευμα στο πειθαρχικό του ΔΗΚΟ εκείνα τα στελέχη του κόμματος που διανοήθηκαν να αμφισβητήσουν την πολιτική του αυθεντία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *